StoryEditorOCM
NogometTuga na Kosovu

Preminuo Fadil Vokrri, legenda kosovskog nogometa i predsjednik tamošnjeg nogometnog saveza

9. lipnja 2018. - 14:44

Predsjednik Nogometnog saveza Kosova Fadil Vokrri preminuo je u subotu ujutro. Legenda jugoslavenskog i kosovskog nogometa Vokrri je preminuo u 57. godini života, samo 14 dana prije 58. rođendana, prema prvim informacijama od posljedica srčanog udara tijekom treninga. Vijest o Vokrrijevoj smrti potvrdili su i iz kosovskog nogometnog saveza.

Vokrri je u bogatoj igračkoj karijeri između ostalih klubova nastupao za Prištinu, Partizan, francuski Nimes, turski Fenerbahče... Za reprezentaciju Jugoslavije klasni napadač nastupao je od 1984. do 1987. godine, upisao je 12 nastupa te zabio šest pogodaka. Za predsjednika Nogometnog saveza Kosova izabran je 2008. godine.

Prije samo oko mjesec dana u Puli je za vrijeme prvenstvenog gostovanja Hajduka kod Istre 1961 Vokrri privolio nogometaša kluba s Poljuda Ardiana Ismajlija, dotadašnjeg U21 reprezentativca Kosova, da odoli zovu Albanije i nastavi nastupati za Kosovo. Prije nekoliko dana tako je Ismajli i debitirao za seniorsku reprezentaciju Kosova u prijateljskom susretu, u 3:0 pobjedi baš protiv Albanije.

17. travanj 2024 22:01