StoryEditorOCM
NogometDugopolje šokiralo Šibenik

Prekinut niz od osam pobjeda 'narančastih' na Šubićevcu; Zahvaljujući Zadru momčad Borimira Perkovića još bježi Varaždinu

27. travnja 2019. - 21:15

Dugopoljci se u sportskom smislu nikako nisu ponijeli kao dobri susjedi prema Šibeniku. Nakon što su ih svladali na svom stadionu na koncu jeseni, prekinuli su niz od osam pobjeda 'narančastih' na Šubićevcu. I ako Šibenik ne uspije u borbi za ulazak u 1.HNL s Varaždinom znat će tko im je bio 'crna mačka'. Premda su u ovoj utakmici, Šibenčani bili sami sebi najveći protivnik.

Prvo poluvrijeme bilo je idealno za ubit' oko poslije ručka. Ili, na jedvite jade moglo se izdvojiti nešto zanimljivo pred oba gola. Dobro organizirano Dugopolje osujetilo je sva nastojanja Šibenika. Doduše, u tome su im uvelike pomogli bezidejni domaćini. Šubićevac je živnuo tek u 28. minuti kada je atraktivnim volejem pokušao Kukec, ali je obranio Ćubić. Što se tiče igre Dugopoljaca prema naprijed, najozbiljiniji su bili u 44. minuti kada je Bosančić morao bolje završiti lijepu akciju njegovih suigrača.

Odmah na početku drugog poluvremena trener Šibenika Perković je uvođenjem finog tehničara Celića pokušao dobiti na kvaliteti igre. I postali su 'narančasti' mrvu opasniji. U dvije minute imali su dvije dobre prigode preko Roce i Princea, no obranama se istaknuo Ćubić.

Međutim, brzo se ugasio žar Šibenčana. Tako da se publika najviše veselila kada je službena spikerica objavila da Zadar vodi protiv Varaždina. Kada su shvatili da su domaćini nemoćni, okuražili su se Dugopoljci. Zaprijetio je Ante Živković, no njegov udarac obranio je Labrović. Ali, nemoćan je bio čuvar mreže 'narančastih' nakon udarca iz kuta koji je uslijedio. Najviši u skoku bio je kapetan Balić i šokirao Šibenčane.

Bacio je u završnici sve u napad Perković, pa je izvadio čak i stopera Vukorepu. Centarfora je zaigrao drugi stoper Pandža, koji je bio i najbliže poravnanju u sudačkoj nadoknadi. No, njegov udarac promašio je cilj, pa je mogla krenuti salva zvižduka s tribina Šubićevca prema igračima, stručnom stožeru i upravi Šibenika.

Šibenik- Dugopolje 0:1 (0:0)

ŠIBENIK- Stadion na Šubićevcu. Gledatelja 400. Sudac: Tomislav Bionda (Zaprešić)- 6,5. Strijelac: 0:1 Balić (80.). Najbolji igrač: Dominik Balić (Dugopolje).

Šibenik: Labrović (5,5), Pecolaj (5,5), Vukorepa (5) (od 84. Maleš -), Pandža (5,5), Musa (5), Roca (5), Bulat (5), Kukec (5), Antunović (5) (od 46. Celić 5), Kendeš (5) (od 71. Fuštin -), Prince (5).

Dugopolje: Ćubić (7), Maglica (6,5), Jurić (7), Čerina (7), Primorac (6,5), Balić (7,5) (od 85. Vujčić -), Grubišić (7), Matas (6,5), Bosančić (6) (od 62. Dadić 6,5), Živković (6,5), Jelavić (6) (od 74. Radošević -).

26. travanj 2024 16:28