StoryEditorOCM
NogometNogomet

Predstavljeni novi igrači Šibenika Davor Kukec i Toni Španja: Slatko bi bilo ući u elitu na Šubićevcu

24. siječnja 2018. - 10:50

Na Šubićevcu su u utorak i službeno predstavljena dvojica novih igrača HNK Šibenik. Riječ je o dvojici veznjaka, Toniju Španji (25) i Davoru Kukecu (31). Osim njih dvojice, tijekom zimskog prijelaznog roka redove šibenskog drugoligaša pojačao je i krilni napadač iz Gane Prince Obeng Ampem (19), no on je tek jučer sletio u Hrvatsku pa će biti predstavljen danas.
Vodičanin Toni Španja povratnik je u Šibenik. Podsjetimo, on je prije dvije sezone Šubićevac zamijenio Goricom.

– Španja je dobro poznato lice na Šubićevcu. Toni je ovdje proveo djetinjstvo i dobar dio karijere, no onda je na dvije godine "nestao" iz Šibenika. Drago mi je što smo ga uspjeli vratiti, a uvjeren sam da se povratak na Šubićevac dogodio na obostrano zadovoljstvo – kazao je Ivan Bulat, sportski direktor HNK Šibenik.

Novi stari veznjak Šibenika, koji je najbolji nogomet u karijeri igrao pod trenerskom palicom Mirka Labrovića, otkrio je svoje motive povratka u staro jato.
– Nakon dvije godine vraćam se kući, a glavni cilj su mi sportski napredak i uživanje u nogometu. Znate, kod kuće je uvijek najljepše. Doma uvijek imate motiv više, lijepo je znati da tvoji ljudi stoje iza tebe... Uvjeren sam da je pred Šibenikom lijepa polusezona. Nadam se da će klub ostvariti što bolji rezultat, a da ću i ja osobno napredovati kao igrač – kazao je Toni Španja.

Nije tajna da su klupske ambicije vrlo visoke. Unatoč zaostatku od šest bodova za Goricom i Dugopoljem, Šibenčani će nastojati napraviti sve da dohvate 1. HNL.
– Sigurno napadamo prve dvije pozicije koje vode izravno u 1. HNL ili u kvalifikacije. Mislim da imamo kvalitetu za ostvarenje tih rezultata. Naravno, uvjet je da igramo svaku utakmicu kao da je zadnja i da marljivo skupljamo bodove. Također, jako je važno kako ćemo se pripremiti za prvenstvo – ističe Španja.

Ako se po jutru dan poznaje, proljeće bi na Šubićevcu moglo biti veselo.
– Jako sam zadovoljan atmosferom u klubu, a treninzima sam prezadovoljan. Imamo dobru kemiju između mlađih i starijih igrača u momčadi. Da zaključim, ako nastavimo s ovim ritmom rada, moglo bi biti dosta radosti za naše navijače – poručio je Španja.



Zagrepčanin Davor Kukec na Šubićevcu je nešto manje poznato lice. No, to ne znači da je on nogometaš bez specifične težine. Dapače! U hrvatskim drugoligaškim okvirima moglo bi se bez puno krzmanja utvrditi kako se radi o pravom "kapitalcu". O tome svjedoči Kukecov nogometni životopis. Novi član Šibenika u karijeri je igrao za Inter iz Zaprešića, pa u Grčkoj, Češkoj...
– Kukec je iskusan, kvalitetan igrač kakav nam je nedostajao u rosteru. Dugi niz godina bio je u inozemstvu i drago nam je što je za svoj povratak u Hrvatsku odabrao Šibenik. Mislim da zajedno možemo napraviti jako dobre stvari – predstavio je Bulat Kukeca.

Novog stanara šibenske svlačionice pitali smo zašto je izabrao Šubićevac.
– Iskreno, posljednjih godinu dana u Češkoj nisam igrao u kontinuitetu. Psihički mi je bilo jako teško podnositi neigranje. U dogovoru sa svojim starim znancem Josom Bulatom, došao sam u Šibenik kako bih se vratio nogometu i probao nešto novo u karijeri. Cilj nam je vratiti Šibenik u 1. HNL i držim da imamo veliku šansu da to i ostvarimo – rekao je Kukec.

Iskusni veznjak na kraju jesenske polusezone trenirao je s nogometašima Šibenika.
– To je točno, vježbao sam s momčadi dva tjedna... i svidjelo mi se sve, klub, igrači, treneri, način na koji se radi. I to je jedan od razloga što sam se vratio i što govorim da su ambicije o povratku u Prvu ligu sasvim realne – veli Kukec.

Prema dostupnim informacijama, Kukec je iskoristiv na sve tri pozicije u veznom redu iza napadača u sustavu 4–2–3–1.
– S trenerom Borimirom Perkovićem još nisam razgovarao o svojoj poziciji u momčadi. Uostalom, pitanje je hoću li uopće igrati. Međutim, držim da sam najbolji nogomet igrao kao polušpica, premda su me treneri gurali i na bokove – istaknuo je Kukec.

Zanimljivo, angažmanom Španje i Kukeca ozbiljno se zaoštrila konkurencija u manevru Šibenika. Osim njih dvojice, Perković na raspolaganju ima Alispahića, Celića, Rocu, Bulata, Banića... Rekli bismo, slatke brige jer sve "puca" od finih, tehnički potkovanih igrača. No, s druge strane, neke pozicije itekako su deficitarne. Primjerice, ona klasičnog centarfora, gdje trenutačno ordiniraju samo Marko Brekalo i mladi, 17-godišnji "CRO Australac" Marko Morić. Slična je priča i na stoperskim pozicijama.

Trener Perković ostao je praktički samo na dvojici središnjih braniča – Martinu Vukorepi i Perici Šari. Naime, propala je opcija dolaska ruskog stopera Arkadija Kalaydzhyana, dok je Šibenik naprasno napustio Osječanin Robert Ćosić i priključio se pripremama druge momčadi iz Gradskog vrta.

06. svibanj 2024 04:14