StoryEditorOCM
Nogomet"Narančasti" kontra "crnih"

Pred utakmicu s Hrvatskim dragovoljcem na Šubićevcu više ne vrijedi ona "kad ne gubiš, dobijaš"! Bartulović: Idemo po pobjedu, bod bi nam malo značio

6. travnja 2017. - 13:27

Pred nogometašima Šibenika su četiri utakmice od kojih je svaka "match clou", ili po naški svaka "para gaće". Naime, "narančasti" se u idućih 15 dana sastaju s četiri izravna suparnika u borbi za drugoligaški opstanak. Prvi na redu je u petak Hrvatski dragovoljac u Sigetu. Potom dočekuju Zagreb, pa idu u Imotski i na koncu ciklusa igraju s Lučkim na Šubićevcu. Oni koji se vole baviti kalkulacijama, kažu da bi za Šibenik osam bodova iz četiri utakmice bili puna šaka brade. Jedan od takvih nije Zoran Slavica, trener Šibenika:

- Osobno, nisam se bavio kalkulacijama. U svakoj utakmici ćemo tražiti pobjedu. Svjesni smo da su naredne četiri utakmice prigoda da se napravi odmak od najugroženijih- veli Slavica.

Budući da se sportaši vole služiti frazom da idu utakmicu po utakmicu, tako ćemo i mi. Sraz s "crnima" iz Sigeta najavio je Mario Bartulović, bočni igrač Šibenika:

- I mi i oni smo u jako nezavidnoj situaciji. Zato je naša utakmica jedna od onih koja vrijedi šest bodova. No, treba reći da naša pozicija nije realna. Mislim da po kvaliteti zaslužujemo biti u gornjoj polovici tablice- misli Bartulović.

Ali, kako će biti u gornjem dijelu kada Šibenik nije pobijedio već skoro četiri mjeseca. Točnije, od 10. prosinca, ili zadnjeg jesenskog kola kada su svladali Sesvete na Šubićevcu. Post traje već šest proljetnih kola:
- Da, i zbog toga moramo ići po sva tri boda kontra Dragovoljca, kako bismo mirnije dočekali Zagreb. Držim da bi nam bod malo značio- opet će Bartulović.

Za razliku od svog igrača, trener Slavica je pred gostovanje u Dugopolju izjavio "kad ne gubiš, dobijaš". I iz susjedskog derbija vratio se s bodom:
- Klub renomea Šibenika u 2.HNL mora ići po pobjedu u svakoj utakmici. Uostalom, to je i moja trenerska intencija. No, nogomet je takav da se ponekad trebamo zadovoljiti i bodom, naročito u gostima. Što se domaćih utakmica tiče, do kraja prvenstva je imperativ sve dobiti- govori trener Šibenika.

Inače, pred gostovanje Šibenika, Hrvatski dragovoljac je smijenio svog dosadašnjeg trenera Krešimira Sunaru, koji je lani imao neuspješnu epizodu na Šubićevcu, i na klupu vratio Slovenca Iztoka Kapušina.

Što se sastava Šibenika tiče u njemu neće biti kartoniranog veznjaka Ivana Roce, ali se vraća stoper Martin Vukorepa.
Utakmica Hrvatski dragovoljac- Šibenik igra se u petak u 16,30 sati na igralištu u Sigetu.

20. travanj 2024 11:16