StoryEditorOCM
Nogometpriopćenje

Pozitivan nogometaš Lokomotive: ostatak momčadi ne mora u samoizolaciju, zasad ne postoji opasnost da ih UEFA izbaci iz kvalifikacija za Ligu prvaka

Piše Predrag Jurišić/SN
9. kolovoza 2020. - 23:33

Loša je vijest stigla u nedjelju navečer s Kajzerice – jedan je nogometaš Lokomotive, naime, pozitivan na COVID-19 - pišu Sportske novosti. Zbog Zakona o zaštiti podataka i zaštite tog igrača, klub nije naveo ime testiranog nogometaša, a u priopćenju za javnost Lokomotiva je objavila:

- Igrač Lokomotive koji se nakon petodnevnog odmora vratio u Zagreb s povišenom temperaturom, obavio je testiranje na COVID-19 i rezultat je bio pozitivan. Sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka (GDPR) nismo u mogućnosti objaviti identitet zaražene osobe. Odmah je obaviještena nadležna epidemiološka služba koja je igraču odredila mjeru stroge samoizolacije, a sve sukladno preporukama Stožera Civilne Zaštite RH i radne skupine HNS-a.

Bez obzira što igrač nakon povratka s odmora nije bio u kontaktu s igračima prve momčadi, provest će se pojačani nadzor u idućem razdoblju, te će se promptno reagirati temeljem epidemiološke situacije. U dolazećem će razdoblju prva momčad trenirati u strogim uvjetima, bez korištenja svlačionica, uz redovno mjerenje temperature u skladu s protokolima UEFA-e i HNS-a. Igrači i stručni stožer bit će testirani na COVID-19 tijekom tjedna, te još u dva navrata prije utakmice 2. kvalifikacijskog kola za ulazak u Ligu prvaka, sukladno protokolu UEFA.

Ostatak momčadi, sukladno naputku epidemiološke službe, ne mora ići u samoizolaciju, ali će se sve aktivnosti u klubu održavati po strožim mjerama zaštite. Nadležni epidemiolog procijenio je da ne postoje elementi dodatnog rizika za klub, ali je Radna skupina za povratak natjecanja HNS-a, preporučila pojačani nadzor i dodatne higijenske i epidemiološke mjere” - piše u priopćenju koje je objavila Lokomotiva na svojoj web-stranici.

Lokomotiva će, eto, nastaviti pripreme za dolazeću sezonu, ali pod posebnim mjerama zaštite. Otkazana je trening-utakmica u Karlovcu koja se trebala odigrati u ponedjeljak navečer, kao i odlazak na Mrežnicu, u hotel-restoran Mirni kut u Zvečaju, u kojem su Lokosi trebali ostati do srijede. Svi će treninzi biti na Kajzerici, a dodajmo da zasad ne postoji opasnost da UEFA izbaci Lokomotivu iz kvalifikacija za Ligu prvaka zbog ovog slučaja. Podsjetimo, naime, da UEFA može primijeniti rigorozne mjere prema određenom klubu u slučaju da taj klub nema 13 zdravih igrača.

20. travanj 2024 11:44