StoryEditorOCM
NogometMarko Đira

Povratnik na Šubićevac najavio gostovanje u Koprivnici: ‘Moramo igrati svaku kao da nam je zadnja!‘

Piše Krešimir Gulin
16. veljače 2023. - 12:56

U dvije utakmice otkako se na klupu vratio Damir Čanadi njegov Šibenik je pokazao dva dijametralno suprotna lica. Sjajno u derbiju začelja s Goricom (3:0) i blijedo u prošlom kolu s Lokomotivom na Šubićevcu (0:4). Navijači Narančastih stoga se s pravom pitaju što mogu očekivati u petak na gostovanju u Koprivnici kod Slaven Belupa?

- Pred nama je opet važna utakmica. Zadnjom izvedbom s Lokomotivom smo razočarani, naročito zbog načina na koji smo se postavili. Dosta smo razgovarali o tome i zaključili da tako više ne smijemo. Želimo da nam putokaz bude ono što smo radili u Velikoj Gorici. Tako želimo igrati i u Koprivnici i ostvariti pozitivan rezultat. Nije toliko važno igramo li lijepo za oko, ili manje lijepo, važno je da osvajamo bodove jer smo još uvijek u borbi za ostanak- kazao je trener Šibenika.

Bez obzira na težak poraz kontra Lokomotive, Čanadi nije izgubio vjeru u svoju momčad:

- Ne, nikako, jako vjerujem u ovu ekipu. Imamo kvalitetu koja se pokazuje iz dana u dan na svakom treningu. Jasno, imamo dosta novih igrača i izazov je da ih polako dižemo na pravu razinu- veli Čanadi.

Jedan od onih u koje Čanadi silno vjeruje je i veznjak Marko Đira, koji je raskinuo ugovor s Dinamom i vratio se na Šubićevac na kojem ponikao:

- Meni Šibenik jako puno znači. Sa Šubićevca sam otišao kao dijete i sada se vratio nakon osam godina izbivanja. Mislim da nitko više od mene ne želi da Šibenik ostane u ligi- jasan je Skradinjanin Đira.

Ne tako davno, mladi veznjak je imao ozbiljnih zdravstvenih problema. Srećom, težak period je iza njega:

- Zadnjih šest mjeseci normalno treniram, idem dobro na treninzima i nemam nikakvih problema. Bez obzira dobivao 60-70 ili svih 90 minuta ja ću uvijek dati svoj maksimum- pun vjere je Đira.

Pravi pristup Narančaste je koštao protiv Lokomotive:

- Istina, nismo bili pravi, fokusirani, kao da nam je falilo htijenja... Ne bi smjeli biti nonšalanti, budući da smo u takvoj situacji da svaku utakmicu moramo igrati kao da je zadnja. Vjerujem kako ćemo se u Koprivnici nametnuti od prve minute, pokazati da više želimo pobjedu od njih. Međutim, moramo znati da Slaven nije bez veze na četvrtoj poziciji. Jako su čvrsta momčad i moramo im odgovoriti na isti način- govori Đira.

Što se sastava tiče, trenera Čanadija najviše muči bolest napadača Dejana Radonjića. Stoga je upitno koliko će snažni centarfor moći pomoći Šibeniku u Koprivnici. Ozljeda Stefana Perića zbog koje je morao napustiti travnjak kontra Lokomotive nije teže prirode i on je u kadru. Isto kao i iskusni Josip Knežević koji je odradio dvije utakmice suspenzije zbog crvenog kartona zarađenog u dvoboju s Rijekom.

Utakmica Slaven Belupo- Šibenik igra se u petak u 17 sati. Sudac je Igor Pajač (Sv. Ivan Zelina).

16. travanj 2024 11:37