StoryEditorOCM
NogometKlasa optimist

Poslije 0:3 s Hajdukom Perković oduševljen igrom svoje momčadi! Nada se da će stići i prvi bodovi

5. rujna 2017. - 15:47

Unatoč teškom porazu na Šubićevcu od Hajduka II (0:3), koji je Šibenčane ostavio "zakucane" na dnu drugoligaške tablice, novi trener "narančastih" Borimir Perković bio je vrlo zadovoljan igrom svoje momčadi.

– Moram pohvaliti svoje igrače. Vjerujte, ne znam koji kompliment bih im dao. Jako sam zadovoljan budući da su odradili sve zahtjeve koje sam stavio pred njih. Neću ništa reći niti protiv jednog svog igrača. Oni su meni bili dobri, rekao bih čak i fenomenalni nekih 75 do 80 minuta. Ne preostaje mi ništa drugo nego skinuti im kapu – kazao je Perković.



Zaista, prava je rijetkost da tako zbori trener momčad koja izgubi. Oni koji nisu bili na Šubićevcu i gledali utakmicu vjerojatno će pomisliti da Perković "bunca". No, Perkovićevi stavovi dobrim dijelom su utemeljeni na zbivanjima na travnjaku. Posebice u prvom poluvremenu, kada je Šibenik stvarao prigode, a Hajduk pogađao, i u pravu je Perković kad kaže:
– Hajduk je dvaput ušao u naš kazneni prostor i dvaput zabio. Mi naše prigode nismo realizirali. Po igri, prije smo mi zaslužili voditi 2:0 nego Hajduk, ali u nogometu ne pobjeđuje uvijek onaj tko stvori više dobrih prigoda. Znate, ja uvijek gledam i analiziram poslije utakmica. Meni su važni i dobra igra i rezultat. Nisam zadovoljan ako se pobijedi i igra loše – otkriva Perković.


A što je to novo u igru Šibenika donio novi kormilar. Prije svega, promijenio je sustav igre koji je preferirao njegov prethodnik Zoran Slavica. Perkovićev Šibenik je zaigrao puno ofenzivnije, u formaciji 4-2-3-1. Primjerice, Perković je Luku Celića vratio u pozadinu kao režisera, a Luku Fuština gurnuo iza napadača Brekala. Na lijevom krilu zaigrao je Nigerijac Musa, umjesto ozlijeđenog Brazilca Brita, za kojim je javno zavapio Perković.


– Da, falio nam je Brito, itekako. Međutim, iako ne bih htio biti neskroman, mislim da je naša izvedba kontra Hajduka bila nebo i zemlja u odnosu na ono što je Šibenik prikazivao u prethodnim utakmicama – podvukao je Livnjak na klupi "narančastih".
Palac gore za igru Šibenika digao je i Siniša Oreščanin, trener Hajduka II.
– Pohvala Šibeniku na prikazanoj igri. Vidio se efekt novog trenera, premda je i njegov prethodnik Zoran Slavica radio dobar posao – kazao je Oreščanin.




Međutim, bilo bi pogrešno zabijati glavu u pijesak i zanemariti i neke loše stvari koje su opet bile prisutne u igri Šibenika. Prije svega, nevjerojatne pogreške u obrani iz kojih su rođena prva dva gola Hajduka.


– To su individualne pogreške i one se događaju – pojasnio je Perković.
Isto tako, Šibenik je bio u velikim problemima kada je jurnuo naprijed po izjednačenje. Tada su brzi i tehnički potkovani Splićani lako izlazili na kraj sa šibenskom obranom na širokom prostoru.
– Tu je riječ o riziku i ja i moji igrači ćemo ga preuzimati. Teško je drukčije igrati, jer bez rizika je gotovo nemoguće dolaziti do šansi i golova – ističe trener Šibenika i najavljuje "narančaste" u nekom novom izdanju. Sasvim sigurno puno ofenzivnijem nego što je to bilo u mandatu Zorana Slavice. No, hoće li taj publici atraktivniji Šibenik biti i učinkovitiji? Jer, moramo parafrazirati čuvenoga Giovannija Trapattonija koji je kazao kako je semafor bog stadiona. Dakle, krajnje je vrijeme da Šibenik počne skupljati bodove. Trenutačni "fenjer" poslije četiri kola nije nimalo ugodan.
– Uvjeren sam da ćemo nastaviti igrati jednako kvalitetno kao protiv Hajduka, a takva igra će nam donositi bodove. Izvući ćemo se sigurno iz neugodne pozicije u kojoj se nalazimo. Povoljna okolnost je što je tek početak prvenstva – optimist je Perković.



Iduću prigodu za osvajanje prvih bodova Šibenčani će imati u subotu, kada gostuju kod novog drugoligaša Kustošije. Bit će to pravi derbi začelja, budući da Zagrepčani imaju samo jedan bod. U toj utakmici trener Perković moći će računati na usluge Nigerijca Mohameda Okechukwua, koji se vratio na Šubićevac. Taj krilni napadač prije dvije sezone bio je jedan od udarnih igrača u momčadi Mirka Labrovića koja je osvojila jesenski naslov prvaka 2. HNL. Međutim, u pripremama za proljetni dio Okechukwu se ozlijedio i više nije sudjelovao u drugom dijelu sezone. Idućeg ljeta, Okechukwu je odlučio promijeniti sredinu, pa je potpisao za tadašnjeg prvoligaša Splita. No, u Parku mladeži Nigerijac se nije baš naigrao. Novu prvoligašku sreću ovog ljeta je pokušao pronaći u pulskoj Istri. Ali opet nije bio u prvom planu trenera Darka Raića Sudara. Stoga je i logična njegova namjera da pokuša revitalizirati svoju karijeru tamo gdje se i afrimirao u Hrvatskoj, a to je na Šubićevcu. Probojni i brzi Okechukwu će zaisigurno biti veliko pojačanje momčadi Borimira Perkovića. Jasno, pod uvjetom da je zdrav. Prema informacijama koje stižu iz Pule, Okechukwu nije propustio ni jedan trening, što znači da je njegovo bolno koljeno O.K.


Perković:
Hajduk je dvaput ušao u naš kazneni prostor i dvaput zabio. Mi naše prigode nismo realizirali. Po igri, prije smo mi zaslužili voditi 2:0 nego Hajduk

25. travanj 2024 08:32