StoryEditorOCM
Nogometpočetkom veljače

Poslastica za ljubitelje nogometa: Šibenik će biti domaćin jakog međunarodnog turnira, evo tko će sudjelovati

Piše Šibenski.hr
24. siječnja 2024. - 08:32

Početkom veljače Šibenik će biti domaćin jakog međunarodnog nogometnog turnira!

Na turniru će sudjelovati tri momčadi i to čak iz tri države, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Austrije. Domaćin HNK Šibenik, HŠK Zrinjski iz Mostara i SK Austria Klagenfurt. Turnir će se održati na stadionu Šubićevac 3. veljače 2024. godine.

Važno je napomenuti kako je SK Austria Klagenfurt sudionik prve austrijske Bundeslige gdje se kontinuirano nalazi u gornjem dijelu tablice. Plemići iz Mostara sudjeluju nogometnoj Premijer ligi Bosne i Hercegovine i tijekom zadnjih nekoliko godina su postali jedan od najjačih bosanskohercegovačkih nogometnih klubova, a protekle dvije sezone su osvajali titulu prvaka Bosne i Hrecegovine.

Zrinjski je s osam osvojenih nogometnih prvenstava BiH najuspješniji nogometni klub u Bosni i Hercegovini.

HNK Šibenik je domaćin koji  organiziranjem ovakvog turnira na visokoj razini pokazuje čvrste ambicije za povratak u najviši rang nogometnog natjecanja u Hrvatskoj.

Šibenik je oduvijek bio grad sporta, grad košarke, vaterpola, veslanja ali po popularnosti zasigurno odskače nogomet koji je ujedno i najposjećeniji sport u Šibeniku. Organizacija ovakvog turnira na pravi način govori ambicijama HNK Šibenika i potvrđuje grad Šibenik kao grad vrhunskog sporta. Adria Winter Cup je ujedno i važan turistički događaj koji će osim stotinjak sudionika samog turnira privući u Šibenik i brojne zaljubljenike u nogomet.

U organizaciji ovog događaja važu ulogu odigrao je Željko Karajica, predsjednik Uprave Šibenika, čija grupacija je većinski vlasnik kluba iz Klagenfurta.

Koliko su dobre veze Karajice u Austriji dovoljno govori i podatak da je u Šibenik uspio dovesti legendu tamošnjeg nogometa Ivicu Vastića, koji će na Šubićevcu obnašati ulogu trenera U19 momčadi, ali i spone između Karajičinih klubova u Njemačkoj i Austriji.

image

Željko Karajica i Ivica Vastić

Niksa Stipanicev/Cropix
05. svibanj 2024 02:25