StoryEditorOCM
NogometPrijelazni rok

Posao cvjeta na relaciji Šubićevac- Maksimir, iz Dinama u Šibenik stigao nadareni veznjak. Hoće li se otvoriti i veza s Poljudom?

Piše Krešimir Gulin
8. srpnja 2021. - 09:28

Dobra suradnja Šibenika i Dinama se nastavlja. Nakon što je sa Šubićevca u Maksimir transferiran veznjak Marko Bulat, narančasti dres modrim će zamijeniti i eni Jurić, lanjski prvi strijelac Šibenika.

U ovom poslu Šibenčani su dobili i ovce i onovce. Naime,Dinamo je za australskog Hrvata u šibensku blagajnu navodno ulio oko milijun eura. Osim toga, Jurić do daljnjega ostaje na posudbi na Šubićevcu. Najmanje do 31. kolovoza, a možda i sve do zime.

Također, Modri pune i šibnsku svlačionicu.Tako će mladi nogometaš Dinama Edin Julardžija provesti iduću sezonu u dresu Šibenika. Dogovor klubova postignut je nakon što je igrač izrazio želju da se pridruži klubu sa Šubićevca na posudbu.

Julardžija (20) je talent ponikao u nogometnoj školi Dinama. Bio je jedan od lidera Modrih juniora koji su nastupili na završnom turniru Uefa Lige prvaka u Nyonu a pažnju na sebe skrenuo je “panenkom” u okršaju s velikim Bayernom u osmini finala tog natjecanja.

Prije nešto više od godinu dana potpisao je profesionalni ugovor s Dinamom, a dio sezone proveo je na posudbi u Slaven Belupu.

U Šibeniku se plemeniti veznjak Julardžija pridružio još jednom velikom maksimirskom talentu Antoniju Marinu, kojiigra na poziciji krilnog napadača. Marin je na jednogodišnjoj posudbi na Šubićevcu, gdje se nadaju da bi mogao dostojno zamijeniti Emira Sahitija, koji je dobrim igrama u Šibeniku 'kupio' novi ugovor s Hajdukom.

Kada smo već kod Splićana, vrlo je izgledan i jedan ransfer na relaciji Poljud- Šubićevac. Kako se doznaje napadač Marin Jakoliš veoma je zainteresiran za povratak u matični klub.

Što se ulaznih transfera tiče, trener Mario Rosas inzistira na dovođenju još jednog stopera nakon što je Šibenik potpisao Stefana Perića iz austrijskog Wolfsberegera. Naime, Rosas preferira da mu desnog beka igra Ivica Batarelo, inače po vokaciji stoper, što govori da mu nisu 'sjele' ovoljetne prinove Adam Benići Velšanin Cole Dasilva.

Kao najizgledniji kandidati za šibensku obranu spominju se Andrej Lukić, koji je igrao u Osijeku, te Petar Bosančić, koji je prošlu sezonu odradio u Istri.

20. travanj 2024 00:25