StoryEditorOCM
Nogometmalo je falilo

Porazom zaključili Ligu nacija, izbornik svjestan svih nedostataka: Dečki su se trudili i dali sve od sebe, ostavili su srce na terenu

Piše Frane Vulas
17. studenog 2020. - 23:38

Slatki poraz. Nakon što je Hrvatska s igračem manje izgubila, ali ipak i ostala u A Ligi (nacija), izbornik Zlatko Dalić je po dolasku među novinare kazao.

- Čestitam igračima, ponosan sam, ali na kraju smo ipak poraženi. Ostali smo u skupini A, ali ne svojom dobrom igrom i rezultatima. Dragi Bog nam je to podario. Nadam se da je ova zadnja greška Livakovića na kraju zaista bila i kraj, da smo time napokon ispucali sve pogreške i lošu sreću, da će od iduće godine biti drugačije. Mi smo bili dobri onoliko koliko smo u ovom trenutku mogli biti - rekao je Dalić.

Izbornik ne sumnja kako će Hrvatska opet vrlo brzo biti ona stara.

- Siguran sam da ćemo mi biti dobri i konkurentni svima. Opet smo pokazali da imamo kvalitetu, samo nam treba da smo svi tu, na okupu, kompletni. Bit ćemo konkurentni i u kvalifikacijama za SP i na Euru. Najvažnije je da standardiziramo ekipu. Puno smo mijenjali, ali bio sam stalno prisiljen na to – naglasio je Dalić.

Izbornik je istaknuo da je utakmicu presudio crveni karton Marka Roga.

- Upozorili smo igrača na taj prvi žuti karton. Marko je ovaj put prvu utakmicu za Hrvatsku odigrao na toj poziciji. Taj karton je okrenuo utakmicu u korist Portugala, nije se to osjetilo u igri, pogotovo u obrani, ali je utjecalo na rezultat – rekao je Dalić.

Je li Rog pokazao da može biti defenzivni vezni?

- Kada nema Brozovića mi smo tu u velikim problemima. Sada sam htio probati Roga, on to igra stalno u Italiji. Brozović je neprikosnoven. Tu su još Badelj, Rog i Bašić. Tko tu bude najbolji do ožujka taj će biti drugi zadnji vezni – rekao je Dalić.

Obrana je primila opet tri gola?

- Primamo previše golova, ali stalno igramo s najboljim europskim momčadima, protiv Francuske, Mbappea, Portugala, Ronalda... Ali puno golova primamo, primamo golove kao na traci i to ne boli. To moramo ispraviti.

Kritizirani Kovačić je nakon pet i pol godina zabio dva gola?

- Nemamo mi sto Matea Kovačića. Moramo čuvati takve igrače, najlakše ih je blatiti. Dok sam ja tu, stalno će imati moje povjerenje. Ovo je njegova pozicija, netko će tu biti s njim tko to zatvara.  Kao da jedva čekamo da izgubi Hrvatska, da se nekog blati, u ovom slučaju Matea. Protiv Šveđana sam ga stavio na poziciju koja mu nije prava. Svaka mu čast na utakmici, čestitam mu – rekao je Dalić.

Dobili smo ipak neke igrače za sljedeće cikluse?

- Bradarić je pokazao da može biti velika konkurencija na lijevom bočnom, Juranović je bio dobar...

Na odlasku s presice Dalić je znakovito poručio, najavio povratak na Poljud i u kvalifikacijama za SP.

- Vidimo se i u ožujku ovdje!

19. travanj 2024 11:30