StoryEditorOCM
Nogometneugodna situacija

Poraz od Gorice najmanji je problem Narančastih, kuloari bruje o ozbiljnom kašnjenju plaća

Piše Davor Trutin
1. rujna 2024. - 09:53

Za razliku od većine prethodnih utakmica, nogometaši Šibenika u Turopolju su odigrali za njih jednu nestandardnu. Velikogorička predstava je bila sasvim solidna, Šibenik je prvi put imao više loptu u posjedu od suparnika, više je napadao, imao dva ‘mrtvaca‘, imao je i bolje statističke pokazatelje.

Ali, svejedno je ostao bez bod(ova). Gorica je zabila dva gola iz jedne i pol šanse, pred kraj prvog dijela, a potom u jeku Šibenikovih nastojanja za izjednačenje i znala taj kapital sačuvati. Posebice se stječe dojam da ih je taj drugi gol, koji je pao iz pogreške, presjekao, iako je u smiraj utakmice Vasilj uz pomoć Maloče poentirao, ali samo za ublažavanje poraza. I taj pomalo sretni gol je pao (pre)kasno da bi se izbjegao poraz.

- Odigrali smo jako dobru utakmicu, posebno u prvom poluvremenu.Otvorili smo odlično, imali mrtvu šansu preko Božića, potom i Santinija gdje je njihov golman sjajno reagirao. I umjesto našeg vodstva primili smo pred kraj poluvremena gol gdje nismo dobro zatvorili drugu vratnicu. U drugom dijelu smo malo taktički divljali, željeli smo na silu izjednačiti i kažnjeni smo iz kontre.

Ali, to je takva utakmica, mislim da smo igrom zaslužili više, no bilo je i utakmica gdje nismo zaslužili, da budem najiskreniji, pa nam se vratilo- kazao je trener Carević koji je djelovao više razočarano nego nezadovoljno nakon drugog poraza u sezoni, a potom je dodao i sljedeće:

- Idemo dalje, ja sam zadovoljan grupom i odigranom utakmicom. Mrzim gubiti, ali moramo ići dalje. Imam apsolutno povjerenje u ove igrače, sada ćemo se odmoriti ovih 15 dana stanke i vidjeti kako i što dalje.

Bez obzira na poraz od Gorice, šibenski bodovni kapital je vrlo dobar. Kao i položaj na ljestvici. Dvotjedna reprezentativna stanka dobro će im doći, i da se igrači koji su došli među zadnjima čim prije uklope, ali i oni novi koji bi navodno trebali doći do zaključenja prijelaznog roka.

A naporan posao u danima i tjednima koji slijede je i pred vlasnicima kluba sa Šubićevca, koji moraju osigurati financijska sredstva za mirniji nastavak sezone. U kuloarima, ali i između redaka službenih pressica se iznova priča o ‘uvjetima i okolnostima‘ u kojima se trenira, točnije o kašnjenju plaća, što htjeli ili ne htjeli priznati, sigurno djelomično odvraća fokus s terena ili bi se moglo odraziti na buduće izvedbe. To se do sada u prethodne četiri utakmice nije vidjelo. Carevićevi igrači djelovali su tako homogeno, borbeno, nadasve profesionalno, bacali se na glavu za svaku loptu, i to ih je na kraju nagradilo.

Bila bi prava šteta da se njihov trud obezvrijedi, odnosno ne valorizira na način kakav svi u klubu zaslužuju.

image

Funcuti su nakon utakmice s Goricom postavili nekoliko ‘vrućih‘ pitanja

Damir Krajač/Cropix
06. rujan 2024 12:57