StoryEditorOCM
Nogometfalilo i sreće

Poraz na startu nove sezone: Rijeka odnijela sva tri boda sa Šubićevca, Čop u završnici uzdrmao stativu!

Piše Krešimir Gulin
16. srpnja 2022. - 23:08

Početak sezone, dvije sasvim redizajnirane momčad, atraktivan večernji termin privukli su solidan broj publike na Šubićevac. Međutim, oni nisu mogli uživati u oku pretjerano ugodnom nogometu, naročito u prvom poluvremenu.

Na startu sezone kao da su oba trenera više razmišljali o tome kako sačuvati svoja vrata nego zaprijetiti protivniku. Domaći strateg Damir Čanadi uvelike je iznenadio početnom postavom koja je odudarala od onoga kako je Šibenik igrao u zadnjim utakmicama pripremnom razdoblja. Primjerice, na bočnim pozicijama osvanuli su Slovenac Rom i brzonogi Japanac Rom, dok je u napadu usamljen ostao  novopečeni otac Čop. Zanimljivo, na klupi su ostala dvojica bivših Hajdukovaca Dolček i Kreković, koju su većina očekivala u početnoj postavi.

Kakvi su bili prvih 45 minuta najbolje sugerira podatak da su obje momčadi ostale bez udaraca u okvir gola, a oba vratara bez pravog posla.

Rijeka je imala više udaraca, no sve je to bilo samo za statistiku. S druge strane, Šibenik je bio dobro organiziran u defanzivi, čvrst u središnjici terena, ali nedorečen prema naprijed. Domaći su stvorili samo jednu nepriliku Riječanima i to u 35. minuti iz prekida, no Vukčević je očistio potencijalnu nezgodu za svoju momčad.

Prvi udarac u okvir gola dočekali smo u 51. minuti. Uputio ga je agilni Čop, međutim bio je to lak plijen za Labrovića. Življi je bio Šibenik na početku nastavka, ali Rijeka u 57. minuti ima najbolju prigodu na susretu. Prince je gurnuo za Vučkića, ali udarac slovenskog napadača odlično brani Rogić.

Kao da je to bio samo signal za ključni trenutak utakmice koji se zbio u 73. minuti. Bivši igrač Šibenika Prince Ampem s desnog krila je 'u trepavicu' pogodio Kolumbijca Obregona pokraj kojeg je zaspao Rom, što je napadaču Rijeke bilo dovoljno da prebaci Rogića. Dobar nos pokazao je i trener gostiju Tadić koji je Obregona uveo u igru umjesto zvučnog pojačanja Vrančića.

Nije Šibenik imao ni sportske sreće, u 83. minuti lijepo je zapucao Čop ali je vratnica spasila Riječane.

Stiskali su domaći do kraja, međutim do pozitivnog rezultata nisu stigli. Tako je u konačnici Šibenik porazom startao u prvenstvo, iako je opći dojam kojeg su ostavili Narančasti kudikamo bolji od završnog rezultata.

Premda stoji izjava trenera Čanadija da su nakon pet tjedana priprema daleko od onoga kako bi htjeli da Šibenik izgleda.

Šibenik- Rijeka 0:1 (0:0)

ŠIBENIK- Stadion na Šubićevcu. Gledatelja 1678. Sudac: Duje Strukan (Split) - 6. Strijelac: 0:1 Obregon (73.). Najbolji igrač: Prince Ampem (Rijeka).

Šibenik (3-4-2-1): Rogić (6)- Perić (6), Mesa (6,5), Mina (5,5) (od 90. Špeljak -)- Rom (5) (od 79. Dolček -), Salomon (6,5), Skorup (6) (od 79. Vidović -), Arai (6)- Ćurić (6), Čanadi (5,5) (od 69. Kreković -)- Čop (6,5).

Rijeka (4-2-3-1): Labrović (6,5)- Smolčić (6,5), Krešić (6,5), Pavlović (6,5), Vukčević (6) (od 81. Jurišić -)- Selahi (6,5), Alvarez (6)- Bušnja (6) (od 71. Halilović -), Vrančić (6) (od 64. Obregon 7), Prince (7)- Vučkić (6,5) (od 81. Hodža -).

27. siječanj 2023 22:28