StoryEditorOCM
Nogometnarančasti na vrhu

Pobjedu nad Solinom pokvarila ozljeda junaka utakmice, Carević objasnio zašto je izvadio dvostrukog strijelca

Piše Šibenski.hr
20. kolovoza 2023. - 15:19

Nogometaši Šibenika zajseli su na vrh drugoligaške tablice zahvaljujući stopostotnom učinku u prva dva kola. Nakon pobjede nad Vukovarom na Šubićevcu (3:0), momčad trenera Marija Carevića slavila je i na gostovaju u Dugopolju protiv Solina (3:2):

- Sjajno smo startali, ali još je puno rada pred nama. Liga je teška, pokazuju to i dosadašnji rezultati. Svaka utakmica je 50-50, bez obzira što je neka momčad na papiru kvalitetnija, puno faktora odlučuje o konačnom ishodu. I zato je važan svaki bod, svaka pobjeda- kazao je Carević nakon pobjede nad Solinom, za Šibenski portal

Pobjedonosni pogodak postigao je Ivan Laća, no njegovo slavlje pokvarila je ozljeda zadnje lože. Potvrdi li se ruptura, mladog napadača čeka pauza.

image

 Torres Carlos

Vojko Basic/Cropix

Srećom po Šibenčane raspoložen je brzonogi Kolumbijac Torres koji je dvaput tresao mrežu Solinjana. Kada mu se pridoda zgoditak protvi Vukovara, krilni igrač je već na tri gola:

Drago mi je zbog njega, zaslužio je mjesto u prvih jedanaest. I on nam se priključio sa zakašnjenjem, tako da nije potpuno fit. Zbog toga sam ga i mijenjao u 60. minuti, iako bi nam njegova dubina jako dobro došla u tom drugom poluvremenu, ali jednostavno je ‘izdušio’- pojasnio je svoju odluku trener Šibenika.

Carević je ponovio kako bi volio imati još jednog bočnog igrača u rosteru. Istaknuo je kako im je svježina po bokovima falilo u nastavku, kada su se igrači potrošili nakon odličnog prvog dijela.

image
Vojko Basic/Cropix

Osim bodova, Šibenčane može veseliti i lijepa potpora navijača koju su imali u Dugopolju:

-Momcima, pogotovo onim mlađima, puno znači ta podrška, gura ih da budu još bolji- zaključio je Carević u izjavi za Šibenski portal

Šibeniku slijede dvije utakmice na Šubićevcu. Prva je na rasporedu u subotu, 26. kolovoza kada će Narančasti ugostiti BSK. Već u petak, 1. rujna na Šubićevac stiže Zrinjski iz Jurjevca, najugodnije iznenađenje dosadašnjeg dijela prvenstva. Ekipa koju vodi bivši igrač Šibenika Igor Budiša upisala je dvije pobjede i s Narančastima dijeli vrh tablice.

image
Vojko Basic/Cropix
06. svibanj 2024 05:01