StoryEditorOCM
NogometNogometna nedjelja na Šubićevcu

Pobjeda za spas: Musa igra posljednju utakmicu u narančastom dresu - Banić na meti Dinama

13. svibnja 2017. - 14:27

Jednostavna je računica nogometaša Šibenika. U tri kola koliko je ostalo do kraja prvenstva moraju osvojiti dva boda da bi i teoretski osigurali drugoligaški opstanak. "Narančasti" se nadaju da će sve dvojbe riješiti već u nedjelju kada u 17 sati na Šubićevcu dočekuju rasterećene Sesvete, koje na tablici ne mogu ni gore ni dolje:

- Uvjeren sam u našu pobjedu. U odličnom smo nizu od sedam utakmica bez poraza. Veliku zaslugu u tome ima i naš trener Zoran Slavica- govori Nigerijac Yusuf Musa, lijevi bočni Šibenika koji će u nedjelju vrlo vjerijatno odigrati posljednju utakmicu u narančastom dresu. Razlog- Musa odlazi u moldavski Sheriff. Budući da Nigerijac koji je u Šibenik stigao iz Rijeke ima ugovor do 2018. godine bit će to prigoda da nešto deviza kapne u blagajnu na Šubićevcu:

- Pozdravljamo mogućnost da Musa ode u inozemstvo. On je zaslužio svojim igrama da napreduje u karijeri. A što se tiče kluba naša politika jeste proizvodnja i afirmacija mladih igrača i onda njihova prodaja. Stvaramo nove vrijednosti i logično je da i klub ima neku zadovoljštinu- govori Zoran Slavica, koji je u dvostrukoj ulozi- trenera i sportskog direktora.



Lako je moguće da Musa ne bude jedini nogometaš koji će biti transferiran sa Šubićevca. Naime, junior Stipan Banić zapeo je za oko skautima zagrebačkog Dinama, pa s "modrima" ovog vikenda sudjeluje na jednom turniru u Njemačkoj. Osim Banića, za utakmicu sa Sesvetama zbog ozljeda neće konkurirati Grgo Živković i Frane Bitunjac.

- Ponavljam, glvni cilj je da pobijedimo i definitivno riješimo sve brige oko ostanka u ligi. U tom slučaju, u zadnja dva kola moći ćemo dati prigodu našim mlađim igračima koji su do sada manje igrali- zaključio je Slavica.
Utakmica Šibenik- Sesvete igra se u nedjelju u 17 sati.

25. travanj 2024 02:49