StoryEditorOCM
NogometGrede sačuvale mreže čistima

Po tropskoj vrućini u Turopolju Šibenik osvojio prvi bod u sezoni; VAR za nekoliko centimetara spasio Narančaste

Piše Krešimir Gulin
23. srpnja 2022. - 21:14

Šibenik još nije postigao gol u ovoj sezoni, ali ipak je stigao do prvog boda. Za razliku od utakmice s Rijekom Narančasti su sačuvali svoju mrežu čistom i uknjižili prvi punat. A kada se osvoji bod u gostima, onda je obično pjesma u autobusu.

Trener Šibenika Damir Čanadi ostao je vjeran sustavu igre kakvog je suprostavio i RIjeci na Šubićevcu u prvom kolu. Doduše, bilo je nekoliko kadrovskih promjena. Tako je poziciju libera zauzeo novoregistrirani Mislav Matić. Na svoju prirodno mjesto lijevog bočnog zaigrao Kolumbijac Mina, dok je njegov kolega na desnoj strani bio Japanac Arai. Dakle, Slovenac Rom je platio ceh lošoj partiji kontra Rijeke u kojoj je kumovao pobjedničkom golu Obregona.

U prvih pola sata susreta u Gorici bilo je jako malo, ili gotovo ništa, kvalitetnog nogometa. Igrači su imali opravdanje u tropskim uvjetima u Turopolju, budući da je termometar tijekom prvih 45 minuta pokazivao čak 36 stupnjeva Celzijevih.

Tek nakon 30. minute počelo se događati barem nešto malo konkretnije na travnjaku. Prvi su u 32. minuti zaprijetili Narančasti preko Marcela Čanadija, koji je s ruba kaznenog prostora tukao malo pored gola. Sin trenera Čanadija u glavnoj je ulozi i u 38. minuti, što je bila i najbolja akcija gostiju u prvom dijelu. Čanadi mlađi je prodao tunel Krizmaniću, ali ga je u opasnijem šutu spiječio domaći vratar Banić dobrom intervencijom. U toj situaciji Čanadi se ozlijedio, pa je njegov otac morao posegnuti s klupe za bivšim Hajdukovcem Krekovićem.

Šibenik je uspješno neutralizirao sve pokušaje Gorice, a jedinu pravu prijetnju uputio im je bivši suigrač Deni Jurić u 42. minuti, no njegov udarac završio je pokraj Rogićeve vratnice.

Ništa zanimljivije nije bilo ni na startu drugog poluvremena. Groica je imala nešto više loptu u nogama, ali Šibenik je s lakoćom odolijevao. Od pokušaja domaćina vrijedi izdvojiti tek one Fruka i Mitrovića, međutim prave opasnosti za Rogića nije bilo.

Tek u 73. minuti Šibenik je uputio prvi udarac u okvri gola Gorice u nastavku. Šutirao je Vidović, no bio je blokiran tako da je to postao lak posao za Banića.

Nakon 80 minuta 'kamilice' opasno je zakuhalo u Gorici. Najprije je šibenski Japanac Arai nakon lijepog kontranapada zatresao gredu. Samo 60 sekundi kasnije Slovak Vojtko iz redova Gorice opalio je s 20-ak metara, no ovaj put greda spašava Rogića.

Tri minute kasnije Kalik je zatresao mrežu Šibenika, međutim nakon duge VAR provjere sretniji su bili gosti jer su centimetri presudili da je igrač Gorice bio u zaleđu.

Igralo se šest minuta sudačke nadoknade u kojoj su Šibenčanima zaprijetili Fruk i Vojtko, međutim rezultat se nije mijenjao. U posljednjim trenucima utakmice veliki previd napravio je u sudac Čulina koji nije sankcionirao potezanje Skrbina kojim je zaustavio Dolčeka u kontranapadu.

Gorica- Šibenik 0:0 (0:0)

VELIKA GORICA- Gradski stadion. Gledatelja 500. Sudac: Ante Čulina (Zagreb)- 5,5. Najbolji igrač: Marcos Mina (Šibenik).

Gorica (4-2-3-1): Banić (6,5)- Raspopović (5,5) (od 77. Wague -), Jovičić (6), Krizmanić (6), Keita (-) (od 32. Vojtko 6,5)- Pršir (6), Kalik (6) (od 90. Cruz -)- Mitrović (5,5), Golubickas (5,5) (od 46. Skrbin 5,5), Fruk (6)- Jurić (5,5).

Šibenik (3-4-2-1): Rogić (6)- Perić (6), M. Matić (6,5), Mesa (6,5)- Arai (6) (od 88. Marasović -), Salomon (6), Skorup (5,5) (od 46. Vidović 6,5), Mina (6,5)- Ćurić (5,5) (od 88. Rak -), Čanadi (6) (od 43. Kreković 5,5)- Čop (5,5) (od 63. Dolček -).

26. travanj 2024 20:19