StoryEditorOCM
Nogometpobjednički ritual

Plaža je bila premala za sve: hrvatski navijači ponovno oduševili, bila je to uvjerljivo najbolja atmosfera kojoj smo svjedočili

Piše Frane Vulas
13. prosinca 2022. - 12:19

Tradicija koja je već prerasla i u nekakvo praznovjerje, pobjednički ritual, a dok traje uspješan put Hrvatske kroz Svjetsko prvenstvo, onda se sve naravno i ponavlja.

Veliku zastavu na crveno-bijele kvadratiće koju za Hrvatskom gdje god da igra nose momci iz Crikvenice, navijači su još jednom ujutro, na dan polufinala Mundijala s Argentinom, razvili na plaži hotela „Hilton Doha” u kojem su smješteni reprezentativci.

Međutim, ovaj put bio je to uvjerljivo najveći broj hrvatskih navijača na razvijanju zastave. Toliki da su jedva svi stali na plažu. I bila je to uvjerljivo najbolja atmosfera kojoj smo svjedočili tom prigodom.

Kako se zastava razvijala u 13 sati po lokalnom vremenu (11 po hrvatskom) na plaži su, uglavnom po ležaljkama i u kafiću, bili smješteni i gosti hotela. Uživali su na suncu, makar su temperature generalno nešto pale u odnosu na početak Mundijala, pa je na trenutke zaista potreban i dugi rukav, navečer pogotovo.

U početku su gosti hotela u čudu gledali hordu u crveno-bijelim kvadratićima, sa zastavama, bubnjevima, u stilu: „Što se ovo sad događa?!” A kada su povezali konce izvadili su mobitele, krenuli sve što se događa snimati, pa i pjevati zajedno s hrvatskim navijačima.

- Bježite ljudi, bježite iz grada, stiže ekipa pijanaaa – orilo se plažom, pa je slijedio nastavak repertoara.

- Moja domovinaaa...

Razvili su navijači veliku zastavu, a zatim su i skandirali pojedinačno Luki Modriću, pa poslije i izborniku Zlatku Daliću.

- Javi se!!! - pozivali su ih navijači da se jave s balkona ili prozora hotela, ali i u nadi da će se možda opet netko spustiti na plažu da ih pozdravi.

Ovaj put ipak se nitko od igrača i članova stručnog stožera nije spuštao među navijače što je i razumljivo, trajale su posljednje pripreme za veliko polufinale protiv Lionela Messija i društva, koncentracija i fokus su morali biti na visini.

24. travanj 2024 21:36