StoryEditorOCM
NogometjUNACI VATRENE SVLAČIONICE

Petković izvan sebe: ‘Iskočio bih iz kože! Ovo je najvažniji gol u mom životu! A govorio mi je otac...‘

Piše SN
9. prosinca 2022. - 19:33

Nakon povijesne pobjede Hrvatske nad Brazilom boljim izvođenjem jedanaesteraca i prolaska u polufinale Svjetskog prvenstva, oglasili su se i naši nesalomljivi, neumorni, nepokolebljivi, a zasad i nepobjedivi Vatreni. Prvi je pred mikorfone stao Bruno Petković, koji je doveo Hrvatsku do produžetaka pogotkom u 117. minuti pogotkom na asistenciju Mislava Oršića.

- Da, gorio sam u sebi, iskočio sam iz svoje kože. Ne mogu ovo opisati, najvrijedniji gol u mom životu! Moj otac Jakov uvijek kaže da ću zabiti, možda bi bilo bolje da ga češće slušam. A Livi nam uvijek olakša dramu obranom na početku serije, normalno da je ovo bila drama, da smo osjetili grč, ali pokazali smo vjeru i karakter, tako možemo sve - poručio je Petković.

Potom je govorio upravo Dominik Livaković.

- San snova, borili smo se 120 minuta ko i zadnju utakmicu, hvala Bogu opet dobili na penale i eto, idemo dalje! Osjećaji su na vrhuncu, Brazil je odlična ekipa, prije utakmice svi su govorili da igraju najbolji nogomet na svijetu, mislim da to i je točno. Ali borili smo se, ostavili srce na terenu s našim navijačima i prošli. Nismo odustajali, htjeli smo zabiti i na 0:0, na kraju se sve isplatilo - rekao je Livaković, koji je obranio prvi jedanaesterac Rodrygu, a tijekom 120-minutnog susreta sakupio čak 11 obrana, od toga je 7 udaraca stiglo iz pozicije unutar kaznenog prostora.

Svoje dojmove izrekao je i Mislav Oršić, asistent pogotka za 1:1.

- Ne znam što bih rekao opet smo prošli i to je najbitnije, rezultat se piše. Cijelu utakmicu davali smo sve od sebe i bodrili se, pogotovo igrači koji su od početka igrali. I Brazil je imao mnogo šansi, ali Livi je sve skinuo. Nekako smo osjećali da bi mogli dalje, to se i dogodilo. Gol? Bila je neka polukontra, vidio sam Petka na povratnoj i razmišljao da mu moram dati lijepu loptu koja ne skače puno. Nitko iz reprezentacije ne iskače iz nekih okvira, svi žele napraviti rezultat, pogotovo mi koji nismo bili u Rusiji i nismo to još osjetili. Napuci izbornika na poluvremenu produžetaka? Svi smo imali istu misao, a to je da imamo još 15 minuta i sve možemo okrenuti, jedna situacija sve mijenja. Koga želim u polufinalu? Možda nećemo ni gledati, samo ću pogledati rezultat na kraju.

22. travanj 2024 22:40