StoryEditorOCM
NogometNogomet

Perković više nije trener Šibenika: Potencijalni vlasnici iz Indije zatražili 'time out' do izbora njegovog nasljednika, Favoriti su Karoglan, Rendulić i Labrović

5. lipnja 2019. - 20:08

Borimir Perković više nije trener HNK Šibenika. Nakon nešto manje od dvije godine došlo je do prekida suradnje između Perkovića i kluba sa Šubićevca, izvijestili su u srijedu poslijepodne iz HNK Šibenika.

Kako su istaknuli sa Šubićevca, nakon završetka kvalifikacija u kojima Šibenik nije uspio ući u Prvu HNL, dogovoren je sporazumni razlaz.

Sportski direktor Šibenika Ivan Bulat za službenu klupsku stranicu je kazao: „Hvala Borimiru Perkoviću na svemu, na radu i trudu koji je u protekle nešto manje od dvije godine uložio u naš klub, dao je cijelog sebe u uspjeh. Napravio je puno dobrih stvari, došao je kad je momčad bila u vrlo lošem stanju, nismo imali niti boda, ali već iduću sezonu se borila za ulazak u Prvu ligu sve do play-offa. Afirmirao je neke mlade igrače koji su zajedno sa svima napredovali.

Razlaz s Perkovićem doima se kao vrlo logičan i očekivan potez uprave Šibenika. Svakako, glavni razlog Perkovićevom odlasku je rezultatski neuspjeh. Uz to, ni igra njegove momčadi tijekom proljeća nije bila blistava. Na koncu, i navijači Šibenika okrenuli su palac dolje dojučerašnjem treneru.

Sada se postavlja pitanje tko će biti Perkovićev nasljednik. Prema neslužbenim informacijama najbolje kotiraju Mislav Karoglan, koji je ovog proljeća vodio Zadar, a dobre stvari je radio i s Croatijom iz Zmijavaca te Krunoslav Rendulić, bivši nogometaš Šibenik, koji je jedino samostalno iskustvo prvog trenera imao tijekom prošle sezone u pulskoj Istri. Također, ne može se odbaciti ni mogućnost povratka u Šibenik Mirka Labrovića, ljubimca navijačkog korpusa.

Međutim, ime novog trenera najvjerojatnije se neće znati u idućih sedam ili deset dana. Kako doznajemo, svojevrsni 'time out' u izboru Perkovićevog nasljednika zatražio je Grad Šibenik, kao vlasnik kluba. Razlog su uznapredovali razgovori s potencijalnim investitorima iz Indije koji su zainteresirani za kupnju šibenskog drugoligaša.

19. travanj 2024 19:08