StoryEditorOCM
NogometU subotu stiže Istra

Ozljede napale obranu Šibenika! Rosas ostao na samo jednom stoperu: ‘Neću opravdanja, hoću dobru igru i pobjedu‘

Piše Krešimir Gulin
27. kolovoza 2021. - 13:04

Ove sezone Šibenik je samo jednom igrao na svom Šubićevcu. Bila je to rapsodija za njegove navijače- pobjeda, atraktivan nogomet i šest komada u mreži Hrvatskog dragovoljca. Narančasti u subotu drugi put izlaze na novi hibridni travnjak Šubićevca, a gost im je itekako prolazan- pulska Istra 1961.

Naime, statistika je potpuno na strani Šibenčana, jer Puljani nikada u HNL-nisu slavili na gostovanju u Šibeniku. Brojke idu na ruku i novoj šibenskoj 'devetki', bivšem hajdukovcu Ivanu Deliću, koji je nakon odlaska Denija Jurića čvrsto prihvatio ulogu vođe napada Rosasove momčadi. U zadnje dvoje utakmice, zabio je dva gola:

- Za sada mi dobro ide .Dobio sam povjerenje ljudi iz klubai trenera. Pokazao sam da mogu igrati na mjestu centarfora, dapače držim da je to moja prava pozicija. Međutim, nisam ovdje važan samo ja, jer cijela ekipa ima dobru priču. Imamo jako dobrih igrača u momčadi i samo moramo uhvatiti koju pobjedu u nizu. Istra je dobra prigoda za to. Uđemo li u utakmicu kao to smo to napravili protiv Rijeke, onda se nemamo čega bojati. Strahovati moramo samo od golova koje primamo na pomalo bezvezan način- kazao je Delić.

Među nekoliko posudbi na koje ga je slao Hajduk, jedna je bila i u Pulu:

- Da, bio sam u Istri prije godinu dana, ali oni su danas neka sasvim druga momčad. Od igrača s kojima sam dijelio svlačionicu ostala su samo dvojica i pitanje je hoće li oni uopće zaigrati u Šibeniku. Istra gaji sličan stil igre kao Šibenik. Obje ekipe znaju igrati, traže posjed, vidi se ta španjolska škola. Nadam se da smo mi bolje usvojili te zahtjeve i da ćemo to i pokazati na terenu- zaključio je napadač narančastih.

image
Sibenik, 150821.
Stadion Subicevac.
Nogometna utakmica 5. kola HT, 1. HNL HNK Sibenik - NK Hrvatski dragovoljac.
Na fotografiji: Ivan Delic slavi gol.
Foto: Niksa Stipanicev/Hanza Media
Niksa Stipanicev/Cropix

Na pitanje o ozllijeđenim igračima trener Šibenika Mario Rosas samo se nasmiješi. Međutim, nije mu do smijeha, već prije do plača. Jer, obrana Narančastih je desetkovana, Rosas je ostao samo na jednom skroz zdravom stoperu-Batarelu. Stoga će vjerojatno prigodu dobiti mladi australski reprezentativac Grdić:

- Osim Julardžije i Mese, koji su ranije ozlijeđeni, ne možemo računati na Bilića i Jhingana. Čak niti ne znamo kada će oni biti spremni. Uptini su i Kvesić i Perić. Da, moguće je da zaigra Grdić, ovo mu može biti prilika da pokaže kakva je igrač. Unatoč tome što proživljavamo teške trenutke, ne želim tražiti opravdanje u ozljedama. Želim da ponovimo ono što smo pokazali kontra HD-a odličnu igru i tri boda. Inače, naša je ideja da kod kuće budemo snažni i osvajamo bodove.Silno vjerujem u svoje igrače, naročito nakon partije u Rijeci koju samo zbog nedostatka sreće nismo okrunili bodovima- poručio je Rosas.

Dakle, protiv Istre neće debitirati Indijac Jhingan, ali ni druga medijski zvučna prinova Šibenika- veznjak Attys iz milanskog Intera, koji je iz Italije donio crveni karton i mora pauzirati dvije utakmice.

Dvoboj Šibenika i Istre bit će dvoboj španjolskih trenera u HNL-u. Istrin kormilar Gonzalo Garcia bio je dosta osporavan, a onda je u prošlom kolu 'skinuo' Osijeka na Drosini, pa se puno toga okrenulo:

- Kolegu Garciu znam otprije. Uvijek je lijepo kad u stranoj zemlji imate nekog svog sunarodnjaka. Međutim,u subotu ćemo i ja i on raditi svoj posao i tražiti pobjedu. Nadam se da ću se u konačnici ja veseliti- zaključio je Španjolac na klupi Narančastih.

Vjerojatni sastav Šibenika (4-2-3-1): Rogić- A. Jakoliš, Grdić, Batarelo, Mina- Ćurić, Rak- Sahiti, Marin, M. Jakoliš- Delić.

Utakmica Šibenik- Istra 1961 igra se u subotu u 21 sat. Sudac je Ante Čuljak iz Zagreba.

19. travanj 2024 09:51