StoryEditorOCM
NogometPoliciji pune ruke posla

Ovog vikenda dvije utakmice ‘visokog rizika‘ u Šibeniku: u subotu Torcida igra na Baldekinu, u nedjelju Boysi stižu na Šubićevac

Piše Šibenski.hr
13. svibnja 2022. - 09:19

Šibenska policija ovog će vikenda imati pune ruke posla. Naime, igraju se dvije utakmice koje ulaze u rubriku 'visokog rizika'. Najprije će se u subotu u 20 sati na Baldekinu sastati malonogometaši Šibenika 1983 i Torcide u sklopu kvalifikacija za ulazak u 1.HMNL.

'Kruna' je u nedjelju kada na Šubićevcu gostuje Dinamo, u utakmici koja može odlučiti novog prvaka države.

- Dana 15. svibnja 2022. godine s početkom u 19,05 sati na stadionu „Šubićevac“ u Šibeniku, održati će se prvenstvena nogometna utakmica 1. Hrvatske nogometne lige između HNK „Šibenik“ i GNK „Dinamo“ iz Zagreba koja je proglašena utakmicom visokog sigurnosnog rizika.

Temeljem članka 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima djelatnici Policijske uprave šibensko-kninske će na dan odigravanja vršiti foto i video snimanje na prostoru stadiona kao i na prilaznim pravcima stadionu. Također, prije, za vrijeme i nakon utakmice u zoni stadiona, kao i na području grada, bit će pojačana nazočnost policijskih službenika.

Obavještavamo vozače da će na dijelu pristupnih cesta prema stadionu od 15 sati, konkretno pokraj istočne tribine, biti posebna regulacija prometa, a sve kako bi se sportska manifestacija održala bez problema- kazao je Šime Pavić, glasnogovornik Policijske uprave šibensko- kninske.

Osim navedene utakmice, dana 14. svibnja 2022.g. s početkom u 20 sati u sportskoj dvorani „Baldekin“, odigrat će se malonogometna utakmica između MNK „Šibenik 1983“ i MNK „Torcida“ iz Splita. T

- Temeljem čl. 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima ova PU će vršiti audio –video snimanje javnog skupa. Na navedenoj utakmici i na području grada za vrijeme utakmice također će biti pojačana nazočnost policijskih službenika.

Molimo sve navijače na oba događaja na poštivanje odredbi Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima kao i da poštuju upute organizatora utakmice- zaključio je Pavić.

25. travanj 2024 07:30