StoryEditorOCM
Nogometđira je opet u điru

Ovog nogometaša navijači Šibenika očekuju kao ozebli sunce: ‘Imam puno povjerenje u vlasnike kluba‘

Piše Ivo Mikuličin
25. prosinca 2023. - 18:15

Đira je opet “u điru”. Sjajni vezni igrač, 24-godišnji Skradinjanin Marko Đira, uz Ivana Delića, drugi je šibenski nogometni rekonvalescent, kojega Funcuti i ostali prijatelji “narančastih” očekuju u nastavku prvenstva kao ozebli sunce.

– Osjećam se zaista dobro. Potpuno ću spreman ući u proljetni dio prvenstva. Gotovo sam zaboravio na neugodnu ozljedu. Ruku na srce, mogao sam zaigrati i u jesenskoj završnici, ali dogovorio sam se sa stručnim stožerom da nećemo ništa riskirati. Bolje je da potpuno zdrav i spreman počnem pripreme za proljeće – s nemalim samopouzdanjem zbori Đira.

Naš sugovornik nije bježao ni od sve glasnije teme o tome kako Šibenik, ukoliko se želi vratiti u Prvu ligu, mora posegnuti za još dvojicom-trojicom pojačanja.

– Ruku na srce, kad su svi zdravi, mi imamo zaista kvalitetan kadar. Dovoljno kvalitetan da možemo jurišati na prvo mjesto. No, nemam ništa protiv pojačanja. Dobro je da u udarnom igračkom kadru ima istodobno i širine, i kvalitete. Da bude zaoštrena konkurencija za gotovo sva mjesta u momčadi. Vidjeli ste, uostalom, koliko nam je značio povratak Ivana Delića. I ja sam se silno radovao njegovu pogotku, pa mogu tek pretpostaviti kako se on osjećao kad je samo tri minute poslije ulaska u igru zatresao mrežu. A Dela je, kako ga zovemo u svlačionici, jednako dobar momak i igrač – hvali bivšeg hajdukovca naš sugovornik. Nije baš lako izbrisati ni sjećanja na Đirine igre u Dinamovu dresu u doba kad je Maksimirom kormilario Nenad Bjelica. Pogotovu njegov ulazak u igru u dramatičnoj utakmici s ukrajinskim Šahtarom. No, Marko, očito, manje razmišlja o zagrebačkim uspomenama, a više o svojoj budućnosti na Šubićevcu.

– Vezan sam za Šibenik trogodišnjim ugovorom, pa su moje želje prvenstveno usmjerene na Šubićevac. Da punom snagom i u dobroj formi odigram proljetni dio prvenstva, te s igračima, stručnim stožerom, klupskim vodstvom i navijačima proslavim povratak u društvo najboljih. Ja sam, dakako, još uvijek mlad i ambiciozan igrač, ali, kako rekoh, u glavi su mi mahom želje vezane za Šibenik. O drugim varijantama ne razmišljam. Uostalom, imam puno povjerenje u aktualne vlasnike kluba. U svemu su ozbiljni, sve dogovoreno dosad su ispoštovali – otkriva Đira.

Đira je dio poznate skradinske nogometne obitelji. U Carevićevu kadru je i Markov nećak Ivan Laća. Nije zaboravljena ni epizoda, kad je Markov brat okušao sreću u bijelom dresu. Zato ne bježimo od stare istine da je gradić na Krki, poznat po žestokim navijačima Hajduka.

– Ne, ne bježim od činjenice da su moji Skradinjani skloni “bijelima”. Međutim, ljudi s kojima se svakodnevno družim, gotovo jednako vruće žele povratak Šibenika u Prvu ligu. Kad naša momčad ne bi ostvarila taj cilj, bio bi to velik promašaj, ne samo za sportski Šibenik, već i za hrvatski nogomet. Klub s takvom tradicijom, koji je Lijepoj našoj dao nemali broj reprezentativaca, zaslužuje da bude stalni prvoligaš. Da tako bude i tretiran na svim razinama. To je, kako rekoh, u interesu i hrvatskog nogometa – završio je Đira.

08. svibanj 2024 13:41