StoryEditorOCM
NogometTROFEJ ŠIBENSKOG LISTA

Ovaj put ne možemo Narančaste počastiti hvalospjevima. Je li to igra za Prvu ligu?!

Piše Josip Ćaleta Car
30. studenog 2023. - 14:39

Šibenik je u još jednom ponedjeljku došao do tri nova boda, no ovoga puta ne možemo “narančaste” počastiti hvalospjevima za domaću pobjedu. Mario Carević nakon beskrvnog poraza od Zrinskog dobro je promiješao momčad, no čini nam se da sve promjene nisu donijele rezultata.

Najsvjetliji trenutak pobjede nad Orijentom jest povratak Ivana Delića na teren i upravo on je najzaslužniji za pogodak koji je donio nova tri boda. Prvo poluvrijeme proteklo je u dominaciji “narančastih” koji nisu uspjeli doći do vodstva, no kada su u prvim minutama nastavka došli do vodstva, igrači Šibenika su nesvjesno prepustili igru gostima, koji kvalitetom ne mogu parirati “narančastima”, pa smo još jednom dobili potvrdu kako ova momčad nema pobjednički karakter. Šibenčani su koliko-toliko goropadni na domaćem travnjaku, no gostovanja su priča za sebe, jednostavno igrački gledano momčad bez karizme pobjednika. Kako to promijeniti? Povratkom Đire i Delića, ili pristupom unutar četiri zida, teško je s novinarske pozicije reći, no ono što svaki kibic sa Šubićevca vidi, ovako ne igra dominantna momčad koja ima samo jedan cilj, naslov prvaka. Ostao je ogled s Cibaliom u Vinkovcima i živim u nadi da će me momci Marija Carevića natjerati da se pospem pepelom, no ako se početnih 11 budu tražili na ovakav način kao protiv Orijenta, nisam optimist. To je ujedno i posljednji susret prvog dijela, nakon kojeg Carević, Kulušić i Karajica moraju sjesti za stol, vidjeti gdje se pogriješilo i kako ispraviti greške, te vratiti Šibenik gdje mu je mjesto, među deset najboljih u Hrvatskoj.

Antonio Đaković (6): Dobro je obavio ono malo posla što je imao, doduše uz jedan nesporazum sa svojim obrambenim igračima. Djelovao je sigurno, ukrotio je udarac Gajzlera, a jednom kvalitetno intervenirao izvan kaznenog prostora.

Bruno Brajković (5.5): U šok-terapiji zamijenio Kolegu, no očito je prevelika razlika u kvaliteti ta dva igrača. Dosta pokušavao prema naprijed, no bez kvalitetne završnice. Ima problema s ubačajem i nema motoriku za brz povratak u fazu obrane, pa je dosta “puhalo” na toj desnoj strani “narančastih”.

Ivan Cvijanović (6): Nije bio na razini svojih igara u dosadašnjem dijelu prvenstva. Već standardno aktivan prema naprijed, no ubačaji su mu stihijski, bez traženja najbolje postavljenog igrača. Obrambeno vrlo kvalitetan, ali mu je nedostajalo energije u ofenzivnoj završnici.

Stefan Perić (6): Izuzetno čvrst u svim duelima, no ponovno pokušava prizemnom loptom kroz sredinu odigrati pas prema naprijed, što može biti kobno. Dobar u svim segmentima, no morao je napustiti igru na poluvremenu zbog ozljede, koja će ga udaljiti iz momčadi za ogled s Cibaliom.

Ivan Delić (6.5): Nakon dugo vremena nastupio od 46. minute. Samo dvije minute kasnije zakuhao situaciju iz koje je Šibenik stigao do pobjedonosnog pogotka. Par minuta kasnije začetnik akcije za lijepu prigodu Bačelić-Grgića, svakako kvaliteta više koja je od prvog dodira s loptom došla do izražaja.

Duje Dujmović (6): Staložen i miran u svim obrambenim zadaćama, no uklopio se u igru veznih igrača, previše dubine u prvom poluvremenu niz vjetar. Zna igrati nogomet, no ponekada zakomplicira, rekli bismo standardan.

Josip Gačić (6.5): Iz utakmice u utakmicu ponajbolji u zadnjoj liniji. Jeste doduše da mu se omakao jedan kiks, koji su kolege ispravile, ali ne umanjuje njegovu sigurnost tijekom cijelog susreta. Čvrst i pravovremen na svakoj lopti.

Iker Pozo (6): Nedostajalo je njegovih pravih proigravanja, što upada u oči, jer se to od njega očekuje. Obrambeno se trudio, ali jednostavno nema energičnost, pa duele rješava prekršajima, zbog čega je i dobio žuti karton. Od njega očekujemo završni pas, ali nije išlo.

Robert Marjanović (6): Dosta truda i trke, što se vidjelo u završnici susreta kada je ostao bez snage. Kao da mu nedostaje svježine, a ima problema sa dodavanjima, iako ima dobru dugu loptu. Previše pokušaja kroz dubinu u prvom dijelu što je trebalo izbjegavati.

Josip Majić (6.5): Najaktivniji igrač u prvom dijelu. Čak pet pokušaja šuta, vratnica u 8. minuti, uz još nekoliko vrlo opasnih pokušaja. Trudio se biti opasan po gol, ali nije se libio niti od asistencija, no sve to bilo je prema naprijed, ali vjetar je bio dodatni suradnik gostiju. Osjeća se lagana zasićenost u igri, svakako će dobro doći pauza.

Ivan Božić (5.5): Nakon što se sredinom prvenstva probudio, ponovno je nestao. Bez ikakvog učinka u 83. minuti na terenu. Jednostavno ni sam ne zna što želi, iako njegovo znanje ne bi trebalo biti upitno, on djeluje pogubljeno.

Ivan Roca (6): Klasika. Agresija, srčanost nisu upitni, ali predaja i neke odluke poput udarca s 35 metara uz vjetar svakako nisu rješenja za veznjaka koji bi trebao pomoći u organizaciji napada.

Nakon 16. kola poredak je sljedeći: Antonio Đaković 102.5, Ivan Božić 101.5, Josip Majić 99.5, Duje Dujmović 99.5

08. rujan 2024 21:06