StoryEditorOCM
NogometBurno na Šubićevcu

Otišao i zadnji iz trolista koji je vratio Šibenik u 1.HNL: Jure Zoričić dobio otkaz mailom

Piše Krešimir Gulin
4. siječnja 2022. - 11:03

Burno je ovih dana Šubićevcu. Brojne su kadrovske rošade kako u igračkom rosteru i stručnom stožeru, tako i u upravi kluba. Najnovija informacija govori kako je otkaz dobio Jure Zoričić, čovjek koji je u upravi Šibenika još od sredine kolovoza 2017. godine.

Kako doznajemo, Zoričić je na Novu godinu dobio 'čestitku' mailom od novih (su)vlasnika Šibenika u kojem su ga obavijestili kako na njega više ne računaju!?

image
 Krunoslav Rendulić i Jure Zoričić
Niksa Stipanicev/Cropix

Eto, na Šubićevcu se očito ustalila loša praksa da se neugodne informacije svojim zaposlenicima šalju 'na daljinu'. Podsjetimo, nekadašnjem uspješnom treneru Renduliću otkaz je uručen SMS-om. Sada je, nedvojbeno uspješnom, dugogodišnjem članu uprave kluba raskid suradnje poslan e-mailom.

Kao da vlasnici kluba izbjegavaju ljudski kontakt 'oči u oči', ili je takav način komunikacije moderan u surovom kapitalističkom svijetu.

Inače, Zoričić je od 14.8. 2017. godine do 11.5.2021. bio predsjednik Uprave, a od 11.5.- 31.12. komercijalni direktor kluba.veći dio svog boravka na Šubićevcu bio je dio trolista s braćom Josipom i Ivanom Bulatom. Dok su se njih dvojica uglavnom bavila sportskim pitanjima, Zoričić je dobro brodio uvijek nemirnim financijskim vodama Šubićevca.

Uostalom, njih trojica su vratili Šibenik u 1.HNL i ostavili više nego dobar temelj novim kolumbijskim vlasnicima kluba. Da ne bude zabune, vladavina braće Bulat i Zoričića nije bila bezgrešna. Daleko od toga, a kao najveći krimen može im se uzeti činjenica da su Labrović i Prince napustili Šibenik bez odštete.

No, to je već arhiviran slučaj. Činjenica je da je sa Šubićevca otišao i 'posljednji Mohikanac', odnosno član uprave koja je stolovala prije privatizacije kluba.

image
 Ivan Bulat, Josip Bulat i Jure Zoričić
Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Dapače, Zoričić je bio jedina preostala upravljačka domaća snaga uz vrijednog Hrvoja Kulušića, koji obnaša ulogu sportskog direktora, ali nema pravu moć odučivanja.

- Zahvalio bi se svim ljudima s kojim sam radio u klubu skoro četiri i pol godine. Naravno, i navijačima koji su uvijek stali uz klub kad je to bilo najpotrebnije. Dobivam poruke podrške ljudi iz kluba, recimo iz naše Škole nogometa, i to me čini sretnim. Očito su me neki u klubu uvažavali i mislim da čistog obraza mogu dalje- poručio je Zoričić.

26. travanj 2024 06:17