StoryEditorOCM
Nogomet‘lipo stoji narančasta boja‘

Otac i sin Mikuličin predstavljaju knjigu o 90. obljetnici kluba sa Šubićevca, stiže i izbornik Ivica Tucak

Piše Šibenski.hr
11. rujna 2022. - 18:55

Sutra (ponedjeljak, 12. rujna) u Šibenskom će se kazalištu održati dvostruka šibenska sportska fešta. Promociji knjige "Lipo stoji narančasta boja“, koja govori o 90. obljetnici HNK Šibenik, pridružit će se šibenski junaci velikog splitskog slavlja vaterpolske reprezentacije Hrvatske, izbornik Ivica Tucak, njegov pomoćnik Jure Marelja i reprezentativac Andrija Bašić. Kao šibenski bokun splitskog zlata.

- Ne mogu od sreće što će šibenski prijatelji sporta imati priliku da od srca zaplješću zlatnom vaterpolskom izborniku i njegovim suradnicima. Toliko su me učinili sretnim da ne marim za to kako bi promocija knjige mogla ostati u sjeni vaterpolskog uspjeha – otvorio nam se autor knjige, naš novinar Ivo Mikuličin, koji potpisuje knjigu zajedno sa svojim sinom Petrom, novinarom HRT-a.

- Htio bih posebno istaknuti podatak da je u svojoj povijesti Šibenik imao 12 reprezentativaca. Od Ratka Kaciana do Duje Čalete Cara, te da su u knjizi afirmativno o Šubićevcu progovorila velika imena hrvatskog nogometa Zlatko Dalić, Ćiro Blažević, Igor Štimac, Zorislav Srebrić, Ivica Šurjak i Ivan Gudelj – dodao je Petar Mikuličin.

Knjigu će promovirati doktor međunarodnog prava Zoran Ševerdija i veteran Šibenika Ivan Ninić, poznat i kao saborski zastupnik SDP-a.

U kazalištu će zazvoniti i šibenska pisma mila, zapjevat će sjajna ženska klapa Skradinke. Promocija knjige počinje u 20,30 sati.

06. svibanj 2024 02:08