StoryEditorOCM
Nogomethomogenizacija momčadi

Opća mobilizacija na Šubićevcu: u Zagreb doputovali tri dana prije utakmice s Lokomotivom

Piše Davor Trutin/SN
19. travnja 2023. - 11:13

Iako je utakmica s Lokomotivom na rasporedu tek u petak šibenska ekspedicija zaputila se u Zagreb već u utorak. Očito se radi na dodatnoj homogenizaciji pa će momčad biti zajedno stalno tri dana do utakmice u Kranjčevićevoj.

Na put je trener Damir Čanadi poveo sljedeće igrače: Đaković, Matić, Perić, Soldo, Skorup, Radonjić, Dolček, Barnabas, Damjanić, Pozo, Miševič, Hiroš, Knežević, Đori?ć, Špeljak, Arai, Đira, Čanađija, Kvržić, Čop, Rogić.

Ukupno 21 igrač (18+3), a doma u Šibeniku su ostali nedovoljno oporavljeni Kvesić, Mina i Kreković. Normalno će se trenirati u Zagrebu gdje se od srijede i četvrtka pogotovo najavljuje i ljepše vrijeme bez oborina.

Ne treba ni govoriti koliko je važna utakmica za Šibenčane u petak, s pobjedom bi opet ponajprije vratili samopouzdanje nakon poraza od Gorice, ali bi uzeli i važne bodove.

U krajnjem slučaju ni remi ne bi bio za odbacit, a o porazu se ne razmišlja. Na Šubićevcu su svjesni da u preostalih sedam kola svaka utakmica za njih ima kvalifikacijski značaj. Važan je samo rezultat, nitko neće tražiti da se umire u ljepoti igre, a Šibenik ionako ima svoju viziju igre ove sezone, čvrsti blok i tranzicija preko svojih brzanaca naprijed.

Podsjetimo, Šibenik je od povratka u Prvu ligu 2020. pet puta gostovao kod Lokosa, ima 1 pobjedu, 2 remija i 2 poraza. Najviše se pamti dvoboj odigran 26.1.2021. kada su Narančasti slavili 0:4, uz dva gola Emira Sahitija te po jednog Denija Jurića i Karla Bilića. Da sada bude i 0:1 za Šibenik bi to značilo kao da su ušli u finale.

27. travanj 2024 10:20