StoryEditorOCM
NogometGvardiol&Oršić

Oni su ‘kovači‘ hrvatske bronce: ‘Još nismo ni svjesni što smo napravili, jedva čekamo doći doma da zajedno proslavimo‘

Piše Šibenski.hr
17. prosinca 2022. - 18:59

Najstariji katarski stadion Khalifa ponovo se pokazao sretnim za hrvatsku nogometnu reprezentaciju, a nakon slavlja protiv Kanade, "Vatreni" su na ovom stadionu pobijedili i Maroko u susretu za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu.

Nakon utakmice počelo je veliko slavlje na travnjaku, a u prvim izjavama na licima je bila sreća, euforija, osjećaj kakav su neki od njih već doživjeli u Rusiji prije četiri godine.

image

Croatia‘s forward #18 Mislav Orsic celebrates after scoring his team‘s second goal during the Qatar 2022 World Cup third place play-off football match between Croatia and Morocco at Khalifa International Stadium in Doha on December 17, 2022. (Photo by Paul ELLIS/AFP)

Paul Ellis/Afp

- Hvala na čestitkama. Mislim da još nisam ni svjestan što smo napravili, možda kasnije kada dođemo doma. Mislim da smo odigrali dobru utakmicu. Borili smo se, ali mislim da smo zasluženo pobijedili - rekao je strijelac pobjedničkog gola Mislav Oršić.

- Znali smo da će imati i oni šanse. Ali smo znali i biti kompaktniji i kako spriječiti njihove kontre i polukontre. To smo uspjeli i sada slavimo!"

Pobjedničko pogodak?

- Najvrjedniji gol u karijeri sigurno. Posvećujem ga obitelji, ženi i djeci i sada idemo dalje svi zajedno slaviti.

image
Tom Dubravec/Cropix

Joško Gvardiol zabio je prvi gol. Bila je to jedna od najljepših akcija ovog Svjetskog prvenstva.

- Prije svega - hvala! Mislim da pola nas još nije ni svjesno što smo napravili. Pokazali smo da kada je najteže, a želimo to jako, da je sve moguće. Teško je ovo opisati. Znam da sam prvenstvo 2018. gledao od doma, nismo znali što oni prolaze, ali znali smo da nije lagano. Sada se taj cijeli trud isplatio koji svi skupa prolazimo i evo jedan zaista odličan osjećaj! - rekao je Joško pa gol posvetio svojim najmilijima.

- Posvećujem ovo svojoj obitelji, bez njih ne bih ovdje bio. Strašno smo veseli, jedva čekamo doći u Zagreb da slavimo svi skupa. Maštao sam ranije da ću zabiti taj pogodak. Nisam siguran da sam trebao baš ja biti na tome mjestu, ali svi smo sretni veseli i idemo dalje slaviti - rekao je Gvardiol pa prokomentirao čisti jedanaesterac koji mu nije sviran u 74. minuti.

- Nisam siguran, ali naravno ako mene pitate, bio je. Nije ni bitno sada više, briga me! - uz osmijeh je zaključio Gvardiol.

26. travanj 2024 07:48