StoryEditorOCM
Nogomethalo, dugopolje

Omiljeni trener Šibenika igra protiv ‘svog‘ kluba: ‘Nikad to nisam uzeo za zlo, želim im svu sreću‘

Piše Krešimir Gulin
26. travnja 2024. - 12:46

Mirko Labrović nedvojbeno spada u red bivših trenera Šibenika koji imaju najveće simpatije u navijačkom puku.U toj grupi su svakako Branko Karačić i Krunoslav Rendulić, a na dobrom putu da uđe u to društvo je i Mario Carević.

Podsjetimo, Labrović je u sezoni 2014./15. uveo Narančaste u drugu ligu, a potom veći dio iduće sezone senzacionalno jurišao sa Šibenikom prema eliti.

Međutim, neobjašnjivom odlukom tadašnje uprave kluba smijenjen je pet kola prije kraja prvenstva u trenutku kada je imao čak sedam bodova više i utakmicu više nad prvim pratiteljem Cibalijom!?

Ostalo je povijest. Šibenik u zadnjem kolu na Šubićevcu nije uspio svladati Vinkovčane koji su izborili 1.HNL, a niti u dodatnim kvalifikacijama nije stigao do elitnog ranga preko Istre:

- Što se mog boravka u Šibeniku tiče, pamtim samo sretne dane! Ne želim evocirati one loše, jer su bili marginalni u odnosu na sve ono lijepo što mi se dogodilo u Šibeniku. Kad god prođem magistralom iznad Šibenika uvijek se sjetim tih lijepih dana. Nikad ljudima u klubu nisam uzeo za zlo što sam smijenjen u takvom trenutku. Premda su brojke neumoljive, 17 kola u trećoj i 28 kola u drugoj ligi Šibenik je pod mojim vodstvom bio na prvom mjestu.

No, to je povijest i nema se više smisla vraćati na to. Jedino mi je krivo što nisam imao pravu podršku u datom trenutku za razliku od nekih drugih kolega. Međutim, nikakve mržnje nema, dapače Šibeniku želim svu sreću- kazao nam je Labrović, kojega smo nazvali zato što trenutačno sjedi na klupi Dugopolja.

image

 Mirko Labrović

Vojko Bašić/Cropix

Momčadi kojoj Šibenik ide na noge u nedjelju. Pitanje je može li Labrović ‘svom‘ Šibenika zapeti nogu na putu do ekspresnog povratka u 1.HNL?

- Kad bih bio zločest čovjek kogao bih razmišljati na taj način. No, ljudi koji me poznaju znaju da nisam takav i ja bih želio da Šibenik napravi korak naprijed. Ali, sportsko borilište će pokazati je li Šibenik vrijedan toga. Nedvojbeno, Šibenik posjeduje iznimnu kvalitetu i širinu igračku kadru. To se najbolje očituje u činjenici da kolega Carević ima privilegij da s klupe uvodi igrače poput Toshevskog ili Delića. Šibenik zaslužuje veliki respekt i u konačnici će sam odlučivati o tome hoće li se plasirati u 1.HNL- veli Labrović.

Kako vidite borbu za prvaka između Zrinskog i Šibenika?

- To su momčadi različitog stila igre. Svaka ima svoje prednosti i mane. Rekao bih da će presudno biti tko će napraviti manje pogrešaka. Premda, ove sezone nema previše kikseva, iako obje ekipe do kraja sezone čeka dosta nagaznih mina. Obje momčadi su u dobroj seriji tako da je lako moguće kako će i međusobna utakmica u zadnjem kolu odlučivati o tituli prvaka.

Zrinski igra ‘na mišiće‘. Ali, tko te pita kad imaš rezultat. Treba im čestitati na načinu kako su prošli svoj put. Umijeće je i stalno pobjeđivati s (1:0).

Što očekujete u nedjeljnoj utakmici između Dugopolja i Šibenika?

- Imamo dosta izostanaka, tako da sve do pred sam početak utakmice neću znati koji sastav ću poslati na travnjak. Zadnjih dana u šali govorimo kako je u Dugopolju ‘bolnica na kraju sela‘. Međutim, desetkovani smo išli i u Vukovar pa smo izvukli neriješen rezultat. U kadru smo imali 14 igrača plus dva golmana, od čega na klupi tri juniora i samo jednog seniora. Nešto slično nas čeka i protiv Šibenika, koji je u fantastičnom naletu.

Iz naše perspektive bit će to vrlo zahtjevna utakmica za nas. I stanje na tablici govori kako je Šibenik favorit, ali budite sigurni da se Dugopolje neće predati.

Činjenica je da Šibenik u dvije utakmice ove sezone nije pobijedio Dugopolje. Također, netko je izvukao podatak kako Dugopolje tradicionalno ne leži Šibenčanima. Ne bih se time previše zamarao jer svaku utakmicu treba gledati kao priču za sebe pa tako i ovu nedjeljnu- zaključio je Labrović. 

02. svibanj 2024 23:42