StoryEditorOCM
NogometNajteži mogući debi

‘Očekujem na terenu 11 boraca!‘: na Šubićevac stiže Dinamo, trener Escobar najavio veliku bitku. Donosimo mogući sastav u novoj formaciji

Piše šibenski.hr
2. travnja 2021. - 11:22

Španjolac Sergio Escobar imat će najteži mogući debi u ulozi trenera Šibenika. Naime, gost Šubićevca u subotu je zagrebački Dinamo. No, Escobarov prethodnik Krunoslav Rendulić pokazao je da Narančasti mogu pobijediti Modre i to na Maksimiru, prvi put otkako je 1.HNL:

- Očekujem da ćemo odigrati dobru utakmicu i pružiti jak otpor Dinamu. Svjesni smo da nas čeka jako težak posao. Međutim, kako sam kazao na svom predstavljanju, naš cilj je što prije prekinuti negativnu seriju od šest utakmica bez pobjede u prvenstvu. Zašto ne već protiv Dinama, uz sav respekt prema protivniku- kazao je Španjolac koji je posao na Šubićevcu preuzeo početkom tjedna:

- Mogu kazati da smo trenirali dobro tijekom minulih nekoliko dana. Zadovoljan sam kako su igrači prihvatili moje zamisli. Na žalost, imali smo samo jedan radni tjedan što je kratko vrijeme da bi se pohvatalo sve ono što ja želim. No, zadovoljan sam onim što sam vidio- veli Escobar, koji je najavio kako želi da njegov Šibenik igra agresivno i s puno ritma:

- Želio bih da na terenu već u subotu pokažemo ono što smo radili tijekom tjedna. Bez obzira u kojem sastavu će Dinamo istrčati na Šubićevcu, jer znamo da imaju važnu utakmicu s Villarealom u četvrtak, oni posjeduju veliku kvalitetu. Međutim, na terenu je uvijek 11 protiv 11. Tko u datom trenutku pokaže veću želju može pobijediti. Očekujem da će u dresu Šibenika istrčati 11 boraca i u tom slučaju se možemo nadati dobrom rezultatu- podvukao je Španjolac na klupi Narančastih.

Važnu ulogu u subotnjoj utakmici imat će šibenski zapovjednik obrane Gordon Schildenfeld, koji je u dva navrata nosio dres Dinama. Zanimalo nas je li razgovarao s nekim iz tabora Modrih uoči susreta na Šubićevcu:

- Ne, nisam se ni s kim čuo. No, uvjeren sam da Dinamo neće doći opušten u Šibenik, iako ih idući tjedan čeka vjerojatno utakmica sezone. dapače, velikom broju igrača možda i utakmica karijere. Ali, oni su ozbiljan klub i sigurno znaju koliko im je važan naslov prvaka Hrvatske. Dakle, radi se o utakmici koja bitna i nama i njima. Nama je u nastavku sezone svaki bod dobro došao. U dosadašnjem dijelu sezone smo pokazali da znamo biti opasni kada na nas nitko ne računa ozbiljno. Tada igramo bez pritiska. Vjerujem da će tako biti i u subotu, jer je Dinamo izraziti favorit, a mi ćemo probati dobiti neki bod- rekao je Schildenfeled.

Bivšeg Vatrenog pitali smo kako je momčad prihvatila novog trenera:

- Ja bih se najprije htio zahvaliti bivšem treneru Renduliću. Nikad mi nije drago kad smjenjujemo trenera, jer to znači da igra nije bila dobra. S druge strane, držim da je svala promjena pozitivna. Definitivno, možemo biti zadovoljni prvim danima rada s novim trenerom. Ima promjena u načinu rada i razmišljanja, osjeća se da želi provesti u djelo neke nove ideje. Na žalost, prva utakmica nam je došla vrlo brzo, pa se nismo mogli bolje pripremiti. Puno više smo razgovarali, tako da ubuduće očekujem više rada, a manje priče- zaključio je iskusni stoper Narančastih.

Trener Escobar nije želio otkrivati s kojim sastavom i sustavom igre će nastupiti Šibenik kontra Dinama. Sudeći po Španjolčevim najavama on će odustati od formacije s tri stopera koju je preferirao Rendulić te zaigrati u sustavu (4-2-3-1). Sigurno je da protiv Dinama neće zaigrati kartonirani Bilić i Alimi.

Vjerojatni sastav Šibenika (4-2-3-1): Rogić, Todoroski, Batarelo, Schildenfeld, Kvesić- Mesa, Ćurić- S. Sahiti, Bulat, E. Sahiti- Jurić.

Utakmica Šibenik- Dinamo igra se u subotu u 17.05 sati na Šubićevcu. Sudac je Mario Zebec iz Varaždina.

20. travanj 2024 00:53