StoryEditorOCM
NogometMario Ćurić

Novi šef Šibenikove svlačonice: ‘Vidi se ta španjolska ruka, nema nabijanja lopte. A njegov ostanak je naš najveći dobitak‘

Piše Davor Trutin/SN
4. srpnja 2021. - 09:19

Odlaskom Marka Bulata u Dinamo u šibenskoj momčadi ostalo je upražnjeno mjesto kapetana. Obzirom da i Boris Pandža također više ne stanuje na Šubićevcu tražio se novi šef svlačionice.

Povratkom Stipe Bačelića-Grgića u matični klub logično je bilo očekivati da će 33 – godišnji veznjak naslijediti mladog Bulata i staviti kapetansku vrpcu oko ruke. Ipak, novi kapetan Šibenika postao je Mario Čurić, koji upravo predvodi Narančaste u svoju treću sezonu, Šibenikovu drugu u 1.HNL-u.

-To je za mene velika čast i prihvatio sam to s velikim zadovoljstvom. Kapetan je trebao biti Stipe Bačelić-Grgić, ali on je rekao da mu to nije bio cilj koliko god to za njega predstavlja čast. I, rekao je da mu se bilo najvažnije vratiti doma – pojasnio je Čurić promjenu vlasnika kapetanske trake u momčadi.

Ovaj rođeni Splićanin očito s velikim zadovoljstvom i ponosom prihvaća tu ulogu baš kako bi to napravio i rođeni Šibenčanin povratnik iz Slaven Belupa.

-Ma, Stipe je super čovjek, odličan igrač i vidi se da je sretan što se vratio u svoj Šibenik – dodaje Mario.

Inače, momčad sa Šubićevca već tjedan dana odrađuje bazične pripreme u Sloveniji. Odigrane su i dvije prijateljske utakmice, a dva poraza (TSC i Domžale) očito nisu zabrinule novog kapetana.

- Protiv Domžala smo odigrali jako dobro, vodili smo 1-0, i trebali smo dobiti 3-1. Međutim, umjesto toga primili smo dva gola na brzinu. Izgubili smo, ali već protiv Domžala se vidjelo da je to puno bolje na planu igre…

Već odavno Šibenik nije dio ljetnih priprema odrađivao dalje od svog Šubićevca.

- Dobro se uvijek malo maknuti od kuće, ovdje je lijepo, bilo je prvih dana isto vruće, ali zadnjih dana navečer treba i jaketa. Radi se dobro, kvalitetno, punom parom…

Trener Rosas ih je očito nagazio na Pohorju.

- Pa, mislim da nije ništa specijalno naporno, iako su noge uvijek malo teže kada igramo na pripremama. Novi trener stvarno teži pas igri, nema nabijanja lopte, vidi se ta španjolska ruka…A, isto tako vidi se da ima mota s loptom, da je bio pravi igrač, tehničar.

Šibenik će u novoj sezoni igrati u novom rasporedu, 4-3-3, možda i 3-4-3.

- Vježbamo razne varijante, napadački u svakom slučaju-veli Ćurić.

U odnosu na prošlu sezonu Šibenik je napustilo nekoliko važnih igrača, a u ljetnom prijelaznom roku osim iskusnog Bačelić-Grgića i donekle stopera Perića nije sletjelo ni jedno poznatije ime.

- Istina je da smo ostali bez dosta važnih igrača iz protekle sezone, i ako uspoređujemo u ovom trenutku u prošloj sezoni smo bili jači. No, vjerujem da ćemo se još pojačati, i s 2-3 igrača Šibenik će opet biti dobar i kvalitetan prvoligaš.

Po Ćuriću ostanak Denija Jurića je najveći dobitak.

- Apsolutno, drago mi je da je transferom u Dinamo razriješio sve dvojbe oko nastavka karijere. Ali, isto tako mi je drago da ostaje s nama još neko vrijeme, možda do zime. Slažem se da nam je ostanak Denija najveće pojačanje u svakom pogledu – kazao nam je Mario Čurić, koji je ovu zimu produžio vjernost Šibeniku do ljeta 2023.godine.

I, upravo s Denijem Jurićem bit će najveća snaga ovog redizajniranog, rekli bismo ipak slabijeg Šibenika u novoj sezoni. Barem za sada, iako smo prilično sigurni da će u idućim danima na Šubićevac sletjeti još poneko novo ime. Svi se nadaju igrači od imena…

26. travanj 2024 22:19