StoryEditorOCM
Nogometnovi šok

Potres na Šubićevcu: uoči Dinama smijenjen trener Kartelo, suspendirani iskusni Bačelić-Grgić i Jakoliš!

Piše Krešimir Gulin
4. ožujka 2022. - 15:50

Na Šubićevcu su proteklih dana govorili kako su kupili mir pobjedom nad Istrom (2:1) u prošlom kolu, a onda su uoči subotnjeg gostovanja kod Dinama na Maksimiru doživjeli još jedan potres.

Prema neslužbenim informacijama, u petak prije puta za Zagreb smijenjen je trener Marko Kartelo, kojemu je samo prije dva dana skinut prefiks vršitelj dužnosti koji je dobio nakon otkaza Ferdi Milinu. Odnosno, iz kluba su emitirali poruku kako će Kartelo biti trener Šibenika barem do kraja sezone. Međutim, na Šubićevcu se obrati događaju preko noći.

No, tu priči nije kraj, navodno su suspendirana i dvojica najiskusnijih nogometaša Šibenika- Stipe Bačelić- Grgić i Antonio Jakoliš.

Ove informacije još uvijek pišemo kao neslužbene, jer o njima nema potvrda iz kluba. Sportski direktor Hrvoje Kulušić samo je kazao kako nema komentara na ove vijesti te je dodao kako će se uprava kluba o svemu očitovati početkom tjedna.

Također, pravi razlozi smjene i suspenzije dvaju igrača još uvijek nam nisu poznati.

Kako smo doznali drama na Šubićevcu odigrala se u petak oko podneva nakon što je odrađen posljednji trening prije utakmice s Dinamom. Tek tada je Kartelo doznao za odluku o svojoj smjeni, jer je oko 10 sati na redovnoj press konferenciji najnormalnije najavio utakmicu.

U isto vrijeme, praktički prije ulaska u autobus za Zagreb, trener vratara Ivica Matas doznao je kako će s klupe voditi momčad u subotu na Maksimiru.

Naravno, u takvoj 'ad hoc' situacijiMatas nije imao vremena mijenjati zamisli koje je preko tjedna s momčadi vježbao sad već smijenjeni Kartelo:

- Čujte, naš stožer je ionako djelovao kao tim i sve su to naše zajedničke zamisli. Jasno da ćemo nečim pokušati iznenaditi Dinamo- kazao nam je Matas.

Međutim, veliko je pitanje kako će reagirati momčad na nove turbulencije u klubu. Podsjetimo, ovo je već druga smjena trenera u Šibeniku u proljetnom dijelu sezone. Zadranin Ferdo Milin trajao je samo tri kola, iako je predstavljen kao dugoročno rješenje. Marko Kartelo, koji je kao Milinov pomoćnik trebao biti privremeno rješenje izdržao je dvije utakmice (Rijeka, Istra).

Najblaže kazano, ovakva stručna politika je neozbiljna za jedan profesionalni prvoligaški klub koji pretendira biti ozbiljan.

Osim već spomenutih Bačelića- Grgića i Jakoliša, Šibenik će u Maksimiru zaigrati bez kartoniranog Raka.

Pitanje je hoće li biti registriran novopridošli stoper Šimunović, a još uvijek ozljede nisu zaliječili Burgui, Julardžija i Mesa.

Vjerojatni sastav Šibenika (4-2-3-1): Rogić- Grdić, Perić, Bilić, Klopp- Attys, Skorup- Grezda, Ćurić, Delić- Marin.

25. travanj 2024 00:36