StoryEditorOCM
NogometČUDO NA TERENU

Nogometni superstar - Joško Gvardiol: Da nisam nogometaš, bio bih ribar kao tata!

Piše Dobra hrana
2. prosinca 2022. - 12:23

Joško Gvardiol mnoga svoja ljeta proveo je u očevom Novigradu kod bake i djeda, a u mlađim danima mnogo se družio s ocem na ribarnici

Hrvatska je u osmini finala Svjetskog prvenstva i prvu utakmicu u drugom krugu odigrat ćemo s Japanom, a jedan od najzaslužnijih za rezultat koji je odveo Vatrene u nokaut fazu bio je Joško Gvardiol. 20-godišnji hrvatski branič protiv Belgije (0:0) je u četvrtak odigrao fantastičnu utakmicu, oduševio je i stručnjake i navijače.

image

Joško Gvardiol i Romelu Lukaku

Chandan Khanna/Afp

Svojevremeno je Joško Gvardiol dao intervju za Jutarnji list gdje je otkrio da nije nogometaš, krenuo bi očevim stopama i bavio se ribarstvom. Upravo je Joškov otac Tihomir najzaslužniji za sinov odlazak u nogometne vode koji ga je odveo u Trešnjevku na trening, a budući da nije bilo njegovog uzrasta igrao je sa starijom generacijom. Nakon toga uslijedio je poziv iz Dinama pa je otac Tihomir odlučio da pređe u prvoligaški klub. Joško je otkrio kako se i njegov otac Tihomir bavio nogometom u mlađim danima, ali nikad profesionalno. Tihomir Gvardiol rodio se u Novigradu, a i dan danas radi u ribarskom obrtu Ivčić koji ima svoj štand na tržnici Dolac gdje prodaje ribu iz Novigrada.

- Ondje navečer idu u lov, vozači odmah voze ulov do Zagreba i ujutro riba friška dolazi u ribarnicu. Tata se ustaje u četiri sata i ide na Dolac kako bi preuzeo i posložio ribu, da bude spremna za prodaju. Da nisam u nogometu, vjerojatno bih i ja išao tatinim stopama. Ljeti, kad sam bio mlađi, a treninzi su bili znatno kraći nego danas, i dok sam trenirao u Zagrebu, znao bih produžiti do Trga 11-icom i popeti se na Dolac, do ribarnice, kako bi proveo malo vremena s tatom. Nikad mi nije smetao miris ribe - izjavio je svojevremeno Joško Gvardiol, danas nogometni superstar.

image

Joško Gvardiol

Tom Dubravec/Cropix
16. travanj 2024 07:08