StoryEditorOCM
Nogometpriopćenje udruge

Nogometni sindikat o Livaji: ‘Žalosti negativna atmosfera, reprezentacija ne smije biti poligon za obračune...‘

Piše Šibenski.hr
7. lipnja 2023. - 12:15

Hrvatska udruga ‘Nogometni sindikat‘ oglasila se nakon velikog incidenta i sramotnog vrijeđanja na Rujevici nakon čega se nogometaš Hajduka Marko Livaja povukao iz reprezentacije.

Priopćenje prenosimo u cijelosti...

Nakon jučerašnjeg incidenta na treningu hrvatske nogometne reprezentacije na riječkoj Rujevici, na kojoj je nekoliko navijača verbalno vrijeđalo hrvatskog reprezentativca Marka Livaju, Marko je odlučio napustiti pripreme reprezentacije i ne putovati na završnicu UEFA-ine Lige nacija.

Iznimno nas žalosti činjenica da je hrvatski reprezentativac bio žrtva verbalnog vrijeđanja od strane navijača, i da je ista situacija mogla eskalirati da nisu reagirale zaštitarske službe.

Nogometna reprezentacija, obiteljska atmosfera i zajedništvo koji nas krase i prate godinama, trebali bi nam biti putokaz za dalje, a ne poligon za obračune i podizanje tenzija.

Također nas žalosti i negativna atmosfera koja se stvorila u medijima, koja najaviše šteti igračima i izborniku, pred kojima je važna utakmica.

Ovim putem pozivamo sve dionike na dijalog, uzajamno poštovanje i zajedništvo, da svi zajedno ispratimo reprezentaciju u pozitivnom svjetlu i da slavimo njezine uspjehe, koji su nam donijeli toliko sreće i zadovoljstva.

Hrvatska iznad svih!

20. travanj 2024 09:20