StoryEditorOCM
NogometStiže Kustošija

Nogometna srijeda na Šubićevcu: "Narančasti" bodom i matematički osiguravaju ostanak u 2.HNL

9. svibnja 2018. - 10:26

Tri kola ostala su do kraja sezone u 2. HNL. Nogometaši Šibenika više ne mogu ni teoretski izravno ispasti, budući da "fenjerašu" Novigradu bježe deset bodova. No, još uvijek postoji neka matematička šansa da se "narančasti" nađu u kvalifikacijama.

Šibenčani bježe grupi ugroženih (Solin, Lučko, Kustošija) sedam bodova. I do kraja prvenstva trebao bi se dogoditi takav koloplet rezultata da "narančasti" na kraju završe na pretposljednjem mjestu koji je gotovo nemoguć. Ali, Šibenik i najmanju brigu oko ostanka u ligi može riješiti već u srijedu kada mu na Šubićevac u goste stiže jedan od "davljenika", a to je Kustošija. Šibenčanima je u toj utakmici dovoljan i remi da odagnaju sve brige oko opstanka.

- Matematički još postoji neka šansa da završimo u kvalifikacijama, međutim, u praksi mislim da smo već riješili sve dvojbe oko opstanka. U svakom slučaju, želimo pobijediti Kustošiju da razriješimo konačno i najmanju dvojbu - kaže Stipan Banić, polivalentni igrač Šibenika.



Kažemo polivalentni, jer u posljednje vrijeme ga je trener Borimir Perković koristio kao čistu špicu, ali i na mjestu polušpice, gdje se Banić sa svojim dobrim osjećajem za gol nekako najbolje osjeća. Inače, Banić je pravu minutažu počeo dobivati tek u završnici sezone.

- Uvijek može bolje, a na meni je da iskoristim svaki trenutak i minutu koju dobijem. Osobno, dajem svaki put sve od sebe, a što se pozicije u momčadi tiče - na treneru je da odluči gdje će me staviti, a na meni da odigram što bolje mogu - govori nadareni Biograđanin.

Premda o tome javno još nema govora, već duže vrijeme je jasno kako se na Šubićevcu polako kroji igračka križaljka za iduću sezonu. U tom kontekstu, pitali smo Banića kakvi su njegovi planovi.

- Imam važeći ugovor još godinu dana i mislim da tijekom ljeta ne bih trebao mijenjati sredinu. No, trenutačno razmišljam samo o tome kako najbolje odigrati predstojeće tri utakmice. Klupski cilj je osvojiti što više bodova i pokušati se dignuti za koje mjesto na tablici - veli Banić.

Slično razmišlja i trener Borimir Perković. On ističe kako Šibenik želi svaku od preostale tri utakmice odigrati što je moguće bolje i pokušati osvojiti što više bodova.

- Što se Kustošije tiče, s njima imamo dobro iskustvo. Svladali smo ih u obje dosadašnje utakmice. Bolja smo ekipa od Kustošije i vjerujem da ćemo to dokazati i u današnjoj utakmici - izjavio je trener Šibenika.

Osim bodova i dojma, utakmice do kraja sezone bit će iskorištene i da se što više minuta pruži mladim igračima, kako bi se vidjelo na koga na Šubićevcu mogu računati iduće sezone. Stoga je uvijek zanimljivo vidjeti koga će Perković poslati na travnjak, Znakovito je da u posljednje vrijeme puno više minuta dobivaju mladci Banić, Stanić ili Celić nego donedavni "starteri" Alispahić, Brekalo ili Okechukwu.



Što se sastava tiče, trenera Perkovića uoči Kustošije muče slatke brige. Zato će u skladu s prije navedenim biti vrlo zanimljivo kakvu momčad će izvesti kormilar "narančastih" kontra Kustošije.

- Nemamo ozlijeđenih, niti kartoniranih igrača. U konkurenciju se vraćaju i standardni Bulat i Šare koji su odradili kaznu od tri žuta kartona protiv Dugopolja. Moguće je da to budu i jedine dvije promjene u početnoj postavi - zaključio je Perković.

Vjerojatni sastav Šibenika: Žitnjak - Pecolaj, Vukorepa, Šare, Musa, Roca, Bulat, Kukec, Banić, Maleš, Prince.

Utakmica Šibenik - Kustošija počinje u 17 sati.

04. svibanj 2024 16:39