StoryEditorOCM
NogometUz muziku i pjesmu

Nogometaši iz Unešića oprostili se od 2017. godine: 'Zagorani' žele uspon na ljestvici u novoj

Piše Krste Mujan
29. prosinca 2017. - 13:52

U prostorijama Lovačkog doma na obližnjem brdašcu Bogočin nogometaši unešićke Zagore sa svojom upravom i dvadesetak najvjernijih navijača oprostili su se od ove godine.

Na trpezi je bilo u izobilju jela i pića, pjesme i radosti, a druženje se odužilo dok prvi pijevci iz obližnjih kuća nisu kukurikanjem oglasili da sviće zora i novi dan.

Iako nogometaši Zagore nisu u jesenskom dijelu prvenstva ostvarili očekivano, jer je 15 bodova nedovoljno da se mirnije čeka drugi (proljetni) dio prvenstva 3. HNL, zbog toga pred Zagorinim igračima u proljetnom dijelu prvenstva stoji vrlo težak zadatak da izbjegnu posljednja dva mjesta na prvenstvenoj ljestvici i selidbu u ŽNL, iz koje su pobjegli samo godinu dana prije. Po nama za siguran ostanak u društvu trećeligaša u drugom dijelu prvenstva potrebno je osvojiti još najmanje 20 bodova. Znatno povoljniji raspored ovog nadolazećeg proljeća, ali i znatno kvalitetnije pripreme koje će uslijediti sredinom siječnja uz dvije-tri kvalitetne prinove - bit će dovoljne za novu radost ovoga kluba sredinom 2018. godine.

Trener Zagore Zoran Slavica, koji je naslijedio trenera Davora Višića nakon četvrtog kola jeseni, napisao je poveći elaborat što sve treba napraviti prije 16. kola prvenstva polovicom ožujka, kada na Borovište dolazi Kamen iz Ivanbegovine.
- Momčad Zagore će započeti pripreme 15. siječnja te trenirati do 25. istog mjeseca na svome igralištu i pokušati naći klub sa kojim će odigrati jedan susret u kojem bih odredio najmanje 20 igrača koje ću povesti na pripreme u Međugorje, gdje će ostati tjedan dana te odigrati najmanje dvije utakmice s BH ili hrvatskim prvoligašima. Tome broju treba dodati još sedmoricu mladih igrača koji igraju u ŽNL, kao Zagora II, gdje drže prvo mjesto ispred Vodica. U veljači slijedi nastavak priprema te odigravanje najmanje pet pripremnih utakmica te dvije u Županijskom kupu početkom ožujka - kazao nam je trener Zagore Zoran Slavica.

- Ostvarenje tijekom jeseni nije bilo zadovoljavajuće pa nas ovoga proljeća očekuje velika borba da se već nakon petog proljetnog kola odvojimo od klubova s dna ljestvice i mirno završimo prvenstvo, jer smo svjedoci da se na tablici lakše pada nego penje. Učinit ću sve da ovaj klub bude ponos i dika ne samo ovog kraja nego i cijele Dalmacije i šire - kazao nam je predsjednik kluba Mario Paić.
 

19. travanj 2024 09:22