StoryEditorOCM
NogometČeka se službena odgoda

Ništa od utakmice s Lokomotivom? Najmanje šest nogometaša Šibenika oboljelo od Covida-19

Piše Krešimir Gulin
4. prosinca 2020. - 11:23

Prema najnovijim rezultatima testiranja, najmanje šestorica nogometaša Šibenika pozitivna su na Covid-19. Osim njih, od ranije je jedan igrač Narančastih u samoizolaciji jer je bio u kontaktu sa zaraženom osobom.

Stoga su iz tabora prvoligaša sa Šubićevca zatražili odgodu utakmice s Lokomotivom koja je trebala biti odigrana u subotu u Zagrebu.

Iako još uvijek nema službenog odgovora povjerenika 1.HNL, nema nikakvih pravnih razloga da se zahtjevu Šibenčana ne udovolji. Naime, u propozicijama natjecanja jasno stoji kako klubovi imaju pravo tražiti odgodu utakmice ako imaju šest zaraženih igrača.

U sličnoj poziciji našla se i pulska Istra koja je zbog proboja koronavirusa u svoje redove odgodila utakmicu s Goricom koja je bila zakazana za ponedjeljak.

Podsjetimo, prvi slučajevi zaraze koronavirusom kod nogometaša Šibenika pojavili su se tijekom utorka i srijede. Zbog toga su otkazani treninzi u četvrtak te je kompletna ekipa podvrgnuta testiranju.

Trenutačna bilanca je šest pozitivnih, međutim još rezultati se čekaju, dok će neki igrači biti dodatno testirani.

Inače, Šibenik je do sada bio jedini hrvatski prvoligaš koji je odolijevao koronavirusu, pa je odigrao svih 13 predviđenih kola u aktualnoj sezoni. Točnije, sve do ovog tjedna niti jedan nogometaš Narančastih nije bio pozitvan. Za razliku od nekolicine članova stručnog stožera i uprave kluba koji su preboljeli Covid-19.

19. travanj 2024 19:49