StoryEditorOCM
Nogomettreći poraz zaredom

Ništa od bodova za mirne blagdane: Osijek golom Škorića svladao hrabre Šibenčane

Piše Krešimir Gulin
19. prosinca 2020. - 17:07

Nogometaši Šibenika nisu se uspjeli osladiti bod(ovima) za predstojeće blagdane u Gradskom vrtu. Dapače, zabilježili su i treći uzastopni poraz u prvoj utakmici nakon 22 dana i izlaska iz duge izlacije zbog koronavirusa.

Prvih petnaestak minuta Šibenik je organizirano stajao u bloku i nije dopustio Osječanima da ozbiljnije zaprijete, iako su domaćini imali veliku premoć u posjedu lopte. No, momčad trenera Nenada Bjelice povela je iz prve ozbilnije prigode. Pogotku je prethodio pokušaj Miereza kojeg je blokirao Mesa. Udarac iz kuta izveo je Bohar, a u kaznenom prostoru su Šibenčani zaboravili Milu Škorića koji je neometan s 8-9 metara zakucao loptu u malu mrežu nemoćnog vratara Labrovića. Tako su se još jednom prekidi potvrdili kao rak rana Narančastih.

U nesadržajnom prvom poluvremenu Šibenik je osato bez udarca u okvir gola. Domaći čuvar mreže Ivušić jedinu intervenciju imao je u 45. minuti kada je izboksao jedan centaršut iz kornera. No, to ne znači da se gosti nisu trudili. Dapače, nekoliko puta su se dobro otvorili u kontranapad, ali falio im je dobar zadnji pas ili bi sve potencijalne opasnosti otklonio sveprisutni kapetan Osijeka Škorić.

Konkretniju utakmicu gledali smo na početku drugog poluvremena. Tako je u 50. minuti Bulat servirao Juriću lijepu prigodu, no centarfor Narančastih presporo je regirao. Aktivan je i Osijek, međutim dva pokušaja Bočkaja obranio je Labrvoić, dok Žaperov udarac nije pronašao cilj.

Konačno je u 64. minuti stiglo i najveće iskušenje za Ivušića. Vratar Osijeka je tek iz drugog pokušaja ukrtio neugodnu 'žabicu' Sahitija.

U zadnjih desetak minuta trener Šibenika Krunoslav Rendulić krenuo je 'va banque'. Izvadio je jednog od trojice stopera (Batarelo) i ubacio još jednog klasičnog napadača (Yeferson). Unatoč figuri viška u napadu, Narančasti do kraja utakmice nisu opasnije ugrozili Ivušića tako da je 'trobod' ostao u Gradskom vrtu.

Osijek- Šibenik 1:0 (1:0)

OSIJEK- Stadion u Gradskom vrtu. Bez gledatelja. Sudac: Igor Pajač (Sv. Ivan Zelina) -6,5. Strijelac: 1:0 Škorić (18.). Najbolji igrač: Mile Škorić (Osijek).

Osijek: Ivušić (6), Silva (6,5), Škorić (8), Caro (6,5), Talys (6,5), Jugović (6) (od 68. Vuković -), Žaper (6), Kleinheisler (6) (od 72. Lopa -), Bočkaj (6) (od 72. Erceg -), Bohar (6,5), Mierez (6,5) (od 85. Mišković -).

Šibenik: Labrović (6,5), Mesa (5,5), Batarelo (5,5) (od 81. Yeferson -), Bilić (5,5), Rak (5,5) (od 74. Martin -), Alimi (5,5) (od 81. Ćurić -), Bulat (6), Kvesić (6), Sahiti (6) (od 65. Todoroski -), Prince (5,5), Jurić (5,5).

24. travanj 2024 05:01