StoryEditorOCM
Nogometdamir čanadi

‘Nisam mislio da ću se vratiti na Šubićevac, ali svidio mi se projekt novog vlasnika‘, Šibenik brzopotezno našao zamjenu za Delića

Piše Krešimir Gulin
1. veljače 2023. - 13:16

Prava je rijetkost u hrvatskom nogometu da se u isti klub tijekom sezone vrati trener koji je već smijenjen. Takva praksa uobiačajena je Italiji, a sad je i Šibenik posegnuo za takvim potezom. Umjesto Marija Cvitanovića na klupu Narančastih vratio se Damir Čanadi, koji je je vodio Šibenik u prvih deset kola u kojima je skupio sasvim solidnih 10 bodova. A onda je poslije remija na Rujevici dobio ‘pedalu‘ od bivših vlasnika obitelji Jurić- uz objašnjenje da Šibenik ne igra lijepo.

Budući da je Čanadijev nasljednik Cvitanović u idućih devet kola osvojio svega tri boda, novi gazda Šibenika Željko Karajica odlučio je vratiti ‘u sedlo‘ austrijskog Hrvata koji, ruku na srce, nije ni bio rasinuo ugovor s Narančastima:

- Nisam bio razočaran odlukom da me se smijeni. Takav je naš trenerski posao. No, to je bilo i prošlo, trebamo gledati u budućnost. Iskreno, nisam mislio da ću se vratiti na Šubićevca. Ali, u subotu me je nazvao novi vlasnik. Čak sam mislio da ćemo dogovoriti nešto oko raskida ugovora. Međutim, proveo sam s njim dva vrlo ugodna dana u Muenchenu. Svidjela mi se njegova vizija i planovi za Šibenik, želio sam u tome sudjelovati. Da zaključim, sada sam sretan što sam ponovno u Šibeniku- iskreno je kazao novi- stari trener Šibenika.

image

Damir Čanadi

Nikša Stipaničev/Cropix

Međutim, Čanadi je predugo u nogometu da ne bi znao što je trenutačni prioritet Šibenika:

- Tako je, u ovom momentu nemamo vremena gledati što će biti za godinu dana. Sada nam je glavni cilj borba za opstanak koja nas čeka u narednih 17 kola. Prva važna utakmica je već u nedjelju protiv Gorice, gdje želimo uzeti pozitivan rezultat. Znam da će biti gusto, da će biti dosta nervoze kao što je i uobičajeno u borbi za opstanak. Znam kako to ide jer sam prije godinu i po u Austriji ostavio Altach u ligi. Znam 80 posto ekipe, pratio sam Šibenikove utakmice, a što se tiče novih igrača- moramo raditi na tome da ih što prije uklopimou sustav- rekao je Čanadi.

Pod njegovim vodstvom, Šibenčani su postali ‘kraljevi remija‘. U 10 utakmica, čak sedam puta su odigrali neodlučeno z dva poraza i jednu pobjedu. Ili, Čanadijev Šibenik krasila je čvrsta i organizirana igra. Pitanje je kako će Narančasti igrati u njegovom drugom mandatu?

- Znate i sami da je lani Šibenik primio 75 golova. Moj cilj je bio to stabilizirati u prva tri-četiri mjeseca i onda graditi igru prema naprijed...Ali, uslijedio je otkaz. Naš cilj neće biti igrati na 0:0. Moja želja je da budemo stabilni kakvi smo bili na početku sezone, da ne primamo puno golova. Vidim da u zadnje vrijeme Šibenik prima po dva gola na utakmici. To je puno, pa nemamo mi baš ekipu koja će zabijati po tri gola za pobjedu... Ponavljam, sada nam je važan samo rezultat, jer igramo za ostati u ligi. Mislim da je bolje igrati ne toliko lijepo i pobijediti 1:0, nego igrati lijepo i izgubiti. O tome kako ćemo igrati konzultirat ću se i s igračima. Moram porazgovarati s kapetanom i još nekolicinom igrača da vidim kako se oni osjećaju- zaključio je Čanadi, koji je u srijedu vodio prvi trening nakon povratka na Šubićevac.

image

Hrvoje Kulušić, sportski direktor Šibenika

Nikša Stipaničev/Cropix

Potpisao Dejan Radonjić

Na Šubićevcu su vrlo brzo našli zamjenu za napadača Ivan Delića koji je otišao na plaćenu posudbu do kraja sezone u Cosenzu, člana talijanske Serie B.

Naime, do kraja sezone je za Šibenik potpisao iskusni, 32- godišnji napadač Dejan Radonjić. On na Šubićevac dolazi kao slobodan igrač, a zadnji angažman mu je bio u ciparskom Anorthosisu iz Famaguste.

Radonjić je rođen u Njemačkoj, a kao nadareni 18- godišnjak potpisao je ugovor s Bayernom. međutim, teška ozljeda gotovo mu je prekinula karijeru budući da je počeo studirati pravo.

Ipak, umjesto odijela i kravate Radonjić je ponovno obuo kopačke, a hrvatska publika pamti ga kao igrača Dinama, Istre i Lokomotive.

Hrvoje Kulušić, sportski direktor Šibenika, potvrdio je kako će idućih dana biti još ulaznih transfera:

- Tražimo još jednog ili dvojicu igrača, ali dozvolite da se još konzultiramo s trenerom oko pozicija koje su nam primarne- rekao je Kulušić.

Inače, u hodnicima stadiona na Šubićevcu viđen je veznjak Marko Đira, koji je raskinuo ugovor s Dinamom, pa je lako moguće da i on ubuduće odjene narančasti dres.

- Što se izlaznih transfera tiče, za sada nema ništa novo- kazao je sportski direktor Šibenika, uz opasku kako će idućih dana otvoriti razgovore s vratarem Rogićem kojemu ugovor ističe na ljeto.

20. travanj 2024 00:57