StoryEditorOCM
Nogometdvije šibenske legende

Nikica Cukrov o pokojnom Peri Nadovezi: ‘Bio je igrač mangup i trener mangup‘

Piše Toni Bilić
19. ožujka 2023. - 13:23

Nikica Cukrov, kao i pokojni Petar Nadoveza, potječe iz šibenskog kraja, a Nadoveza mu je bio i trener u dvije sezone u Hajduku, od 1982. do 1984. godine.

- Jutros su nam iz Hajduka javili tužnu vijest. Nadimak „Pere, splitski Pele“ najbolje govori o njegovoj popularnosti dok je bio igrač. Bio je izvanredan igrač i strijelac, a u vrijeme dok mi je bio trener stvarali smo najveći Hajdukov europski rezultat, polufinale Kupa UEFA protiv Tottenhama 1984. godine. Svaka mu čast na svemu što je postigao u bogatoj karijeri – rekao nam je Cukrov.

Uz osvojeni kup bivše države 1984., Nadoveza je i u nešto novije vrijeme, početkom 2000-ih, s Hajdukom osvojio dva trofeja, kup 2000. i prvenstvo 2004. godine.

- Bio je igrač mangup i trener mangup, od malih nogu na ulici je stekao taj mangupski štih i to je doprinijelo njegovu poznavanju igre i psihologije igrača. Zato je bio uspješan i kao trener. Posjetili smo ga prije godinu dana kad mu je bio rođendan, imali smo namjeru to učiniti i poslije, ali kako je bolest napredovala, u dogovoru s obitelji smo ipak odustali od toga. Bolest je, nažalost, bila jača – ustvrdio je Cukrov.

19. travanj 2024 10:26