StoryEditorOCM
Nogometgost komentator

‘Nije sramota izgubiti od Engleza, protiv Čeha ćemo dominirati i slaviti‘: Goran Tomić optimističan je uoči današnje utakmice

Piše Ivan Renić/SD
18. lipnja 2021. - 15:00

- Večeras protiv Češke očekujem bolju Hrvatsku nego što smo je gledali protiv Engleske. Imam osjećaj, a tako nas i povijest uči, da naša reprezentacija uvijek reagira dobro kad je situacija teška i kad se igrači nađu pod pritiskom kao što su sada - uvjeren je Goran Tomić, trener Rijeke uoči možda i ključnog susreta hrvatske reprezentacije na Euru.

Osvrnuo se kratko na poraz od Engleza:

- Zasluženo smo izgubili. Nismo bili dobri u fazi napada, tu smo zakazali, a bilo je nerealno očekivati da nam oni neće stvoriti ni jednu šansu. 

Naglasio je i ovo:

- Sigurno je nakon Rusije došlo do pada u našoj reprezentaciji. Osvojenim srebrom postavljeni su visoki standardi i sada ispada da je ogroman neuspjeh izgubiti od Engleza. Realno gledajući, možemo biti prezadovoljni slikom koju Hrvatska ima u europskom nogometu. 

Imamo kvalitetu u napadu

Svi sada zazivaju promjene u početnoj postavi, pogotovo u napadu, a najavio ih je i izbornik Zlatko Dalić.

- Očekujem i ja promjene. Izbornik je taj koji najbolje poznaje igrače i u kakvom su stanju te sam siguran da će odabrati pravo rješenje. Brekalo, Petković, Rebić, Kramarić... Raspolažemo s dovoljno kvalitetnim igračima u napadu koji su sposobni napraviti razliku. Bitno je samo pogoditi pravi sustav - smatra Tomić.

Iako Hrvatska mora ići na pobjedu, neće to činiti pod svaku cijenu, kako je rekao Dalićev pomoćnik Vedran Ćorluka.

- Naravno da treba imati balans i ne ostavljati previše prostora otraga, no baš sam siguran u našu pobjedu. Očekujem ofenzivniju Hrvatsku, njezinu dominaciju od prve minute i posjed. Česi? Imaju sjajnog Schicka i neće nam biti jednostavno, vjerojatno će prijetiti najviše iz kontri. Ali ne plašim se. Moja je prognoza pobjeda Hrvatske 2:0 - uvjeren je Tomić.

Četrdesetčetverogodišnji šibenski stručnjak optimist je po pitanju hrvatskih dometa na ovom Euru.

- Dojma sam da nam treba jedna pobjeda koja će nas pokrenuti i to bi trebala biti ova protiv Češke. Tada bi igrači vidjeli da mogu i tek onda bi se još više digli u formi. Najvažnije je nekako proći skupinu jer je potom u nokaut-fazi sve moguće.

16. travanj 2024 15:25