StoryEditorOCM
Nogometrepovi utakmice

Neugodan susret na Šubićevcu: Rendulić nakon trijumfa protiv Šibenika odbio ruku kolumbijskih vlasnika, pale su i psovke

Piše Davor Trutin/SN
3. listopada 2021. - 17:59
Krunoslav Rendulić vodio je Goricu do pobjede protiv Šibenika u zadnjem kolu HNL-aVladimir Dugandžić/Cropix

Padali su redom Hrvatski dragovoljac, Istra 1961 i Lokomotiva. A onda su Osijek i Gorica srušili mit o Šubićevcu kao neosvojivoj utvrdi.

Istina, mogao je Šubićevac ovaj petak ostati nepokoren, ali pucnjevi iz turopoljskih topova (Fruk) bili su jači od topova sa šibenske rive.

Uzalud Šibenčanima ocjena o lijepom umjetničkom dojmu, kada bodovi opet idu u goste. Odavno šibenska momčad nije stvorila toliko zrelih prilika, koje su došle kao plod akcija, povratnih lopti, ubacivanja. Ali, to je bio jedan od onih dana kada lopta odluči ne ući u mrežu.

Pomalo je paradoksalno da je jedini Šibenikov gol upao pomalo slučajno, nakon istina dobrog udarca Ćurića s velike distance uz pomoć Krizmanića, a ziceri Marina, Delića, Sahitija, Bačelića... su završavali pokraj gola ili u naručju sjajnog Banića.

I onda ti uđe novi eurogol iz prvog udarca na gol, nakon Fiolića sada je za Play of the Day zaslužan Toni Fruk, stvarno “dizajnerski pogoci” u mreži nesretnog Rogića na posljednje dvije utakmice.

Doduše, mogla je obrana domaćih puno bolje to zatvoriti, ali nije. I kažnjena je. Goričin krilni napadač je tako odlično “odglumio” Kristijana Lovrića, kojega su se na Šubićevcu najviše pribojavali, i odahnuli nakon što je zaradio treći žuti protiv Rijeke.

Ali, onda se pojavio Fruk, koji je ljetos bio u nacrtima šibenskih roster-inženjera, baš kao i Monjac (zabio im gol u Koprivnici za 1:1).

Nakon utakmice bilo je “zanimljivo” ispred ulaza u svlačionice Šubićevca. Kolumbijski tandem Šibenikovih vlasnika Zapata - Cardona želio je čestitati Renduliću na trijumfu, ali sadašnji šef struke Gorice odbio je pruženu ruku, očito ne zaboravljajući način na koji su mu uručili “pakrački dekret” ove zime.

Pala je i pokoja psovka s obje strane, a Renduliću, kako je kasnije rekao, nije na pobjedi čestitao ni trener Šibenika Mario Rosas. Možda ga nije prepoznao…

25. travanj 2024 02:29