StoryEditorOCM
Nogometbrzo rješenje

Službena potvrda sa Šubićevca: nekadašnji igrač i trener Dinama preuzima klupu Šibenika; Evo zašto je smijenjen Čanadi

Piše Ivo Mikuličin, Šibenski.hr
25. rujna 2022. - 12:45

Mario Cvitanović novi je trener Šibenika. Vijest je službeno potvrdio i klub sa Šubićevca. Nekadašnji igrač i trener Dinama tako će preuzeti klupu Narančastih od Damira Čanadija s kojim je jučer sporazumno raskinut ugovor.

Ranije objavljeno: Mario Cvitanović vodi Narančaste!? Iako ta informacija još uvijek ima prefiks „neslužbena“, novi trener nogometaša Šibenika bit će 47-godišnji Mario Cvitanović, nekad lijevi branič i trener Dinama. Cvitanović se kao igrač okušao i u njemačkom Energie Cottbusu, a kao trener kratko u Al – Wahdu, prvoligašu iz Saudijske Arabije.

Ako niste znali, Cvitanović gotovo tri ljetna mjeseca boravi na šibenskom kupalištu Jadrija, gdje je sagradio kuću, a za Šibenik ga vezuje i podatak da je dalmatinski zet. Supruga Marija mu je porijeklom iz Šibensko-kninske županije, točnije iz Pirovca. Treba li prešutjeti i podatak da smo ovog ljeta u nekoliko navrata imali ugodne nogometne ćakule sa Cvitanovićem, u kojima je posebice iskazivao ljutnju zbog velikog broja stranih trenera u šibenskom prvoligašu.

 Za kraj, evo i neslužbenog objašnjenja (ne)očekivane smjene trenera Damira Čanadija na Šubićevcu, o čemu je pala odluka u subotu navečer.

- Mi smo se, unatoč solidnoj bilanci od 10 bodova, te dobro posloženoj obrani, naslušali velikog grintanja na adresu trenera Čanadija. Od navijača, dijela medija, pa i igrača. Posebice onih, koji su držali kako su bili zakinuti lošim tretmanom, točnije siromašnom minutažom. Mi smo u prijelaznom roku kupili 15 igrača, pa je logično da smo očekivali nešto bolju igru i rezultate. Konačnu odluku o smjeni donijelo je vodstvo kluba u suradnji sa stručnim stožerom – glasi, također neslužbena informacija, iz obitelji Jurić, koja je ne samo vlasnik kluba, već i operativno vodi Šubićevac.

Sin Mario je stvarni vlasnik kluba, kćerka Marina predsjednica uprave, dok je otac Rino predsjednik NO. Marino Jurić je, uz indikativni osmijeh, zanijekao i ćakulu „o prodaji kluba novom vlasniku“, uz dodatak:

- Nema ni govora o prodaji, ali ne krijem da bismo sutra ili preksutra kao poslovnog partnera prihvatili nekog od velikih svjetskih klubova. Primjerice, Paris ili Manchester City!

20. travanj 2024 05:01