StoryEditorOCM
NogometVlasnici očito zadovoljni

Nema novih igrača: Zadnji dani prijelaznog roka protekli mirno na Šubićevcu. Zdravstveni bilten se napokon popravlja

Piše Davor Trutin/SN
2. rujna 2021. - 09:41

Za šibenskog prvoligaša posljednji dan prijelaznog roka nije donio nikakve promjene. Premda se spekuliralo o dolasku 1-2 nova igrača, to se nije dogodilo.

Da će posljednji sati ljetnog mercata proći bez iznenađenja i uzbuđenja na Šubiæevcu moglo se nazrijeti i proteklih dana. Naime, dobre igre momčadi i bodovni ulov u zadnja 3-4 kola uvjerili su vlasnike kluba da u ovom trenutku nije potrebno dodatno snažiti momèad, a samim time i opterećivati blagajnu novim izdatcima.

Tu je vjerojatno utjecaja (ali ne znatnije) imala i priča oko dobre atmosfere koja se nekim pogrešnim transferom može narušiti…

U svakom slučaju Šibenik će barem do zime gurati s aktualnim rosterom, i nadati se da novi val ozljeda, bolesti ili nečeg trećeg neće napasti svlačionicu. Kao što je to bio slučaj posljednjih tjedana.

Sjetimo se kako su redom otpadali Julardžija (prednji križni ligamenti), Mesa (koljeno) pa novopridošli Indijac Jhingan. U međuvremenu su za dvoboj s Puljanima otpali Bilić, Perić i Kvesić, trojica od posljednje obrambene četvorke, ali će se do utakmice s Dinamom u kadar vratiti barem dva, ako ne i sva trojica spomenutih braniča.

Dobra vijest za Rosasa i njegov stožer je i povratak treninzima Ivana Močinića, iskusnog veznjaka koji bi da nije bilo serije ozljeda i pehova Šibeniku bio veliko pojačanje.

Ne treba ni lamentirati posebno koliko bi Šibenik s Julardžijom, Mesom i Močinićem bio jači u sredini terena, a španjolski trener s puno više opcija.

Iako ne treba kukati za onima koji nisu došli, a koji su se spominjali u kontekstu mogućih pojačanja, Šibeniku bi u ovom trenutku dobrodošao jedan napadač. O.K. dok Marin Jakoliš igra u životnoj formi, a zabijaju i asistiraju Delić, Marin, Bačelić-Grgić, Sahiti onda je to nekome i nepotrebno pitanje. No, što ako i napadački dio momčadi napadnu ozljede kao zadnji red?

Prijevremenim odlaskom Denija Jurića u Dinamo, knjiga je spala na dva slova Delića i Bailonea. Pokazalo se da je Delić više nego dobra opcija za poziciju prve špice. Upravo je instaliranjem na to mjesto uvjetovano odlaskom Jurića Dugoraćanin proigrao, zabivši tri gola (Belupo, HD, Istra 1961) pokazavši da mu je to najbolja pozicija. Uostalom, i sam je to ovaj Šibenikov napadač s ugovorom do 2025. uvijek često potencirao.

Njegova alternativa Bailone je bio na izlaznim vratima, ali došlo je preokreta i Argentinac koji u 13 nastupa nije zabio gol, do daljnjeg ostaje u kadru. Dok se i dalje čeka njegov prvi gol…

Kolumbijski vlasnici vjeruju i u daljnji razvoj mladih ofanzivaca Lopeza i Bedoye i Torresa koji se oporavlja od teže ozljede. Najavljuje se napokon i ukazivanje Velšanina DaSilve koji je tu 1,5 mjesec, ali s nejasnim statusom.

02. svibanj 2024 13:03