StoryEditorOCM
NogometDogovor s Markom Bulatom

Neće odlepršati bez odštete: Najtalentiraniji nogometaš Šibenika potpisuje profesionalni ugovor s 'narančastima'

18. travnja 2019. - 13:56

Paralelno s borbom za ulazak u 1. HNL, na Šubićevcu uvelike slažu kadrovsku križaljku za budućnost. Nastavak je to politike koju vodi sportski direktor Ivan Bulat otkako je u kolovozu prošle godine došao na tu poziciju. Naime, njegov stav je da Šubićevac ne smije izgledati poput kolodvora u svakom prijelaznom roku (što je nerijetko bio slučaj prethodnih godina), nego da gro ekipe treba zadržati na okupu i onda je popunjavati kvalitetnim igračima na deficitarnim pozicijama. Nije baš jednostavno pregovarati s igračima u trenucima dok se lome koplja u prvoligaškoj utrci, jer momčadi je trenutačno najpotrebniji mir i koncentracija na travnjak.

Lijepo je čuti

No, neke poteze je nemoguće odgađati. Tako je već jedan posao zaključen na Šubićevcu. Jedan od iskusnijih nogometaša Šibenika i dokapetan, 28-godišnji krilni napadač Josip Maleš već je potpisao novi, dvogodišnji ugovor s "narančastima". Lijepo je to saznanje, ali simpatizere Šibenika najviše intrigira što će biti s Markom Bulatom, najtalentiranijim igračem "narančastih" i trenutačno najvrednijim eksponatom iz izloga na Šubićevcu. Iz usta sportskog direktora Šibenika stižu riječi koje su melem za uši svih prijatelja kuba:

 

 

– Marko će u idućih nekoliko dana potpisati novi ugovor sa Šibenikom. To je već dogovoreno, a potpis bi trebao biti stavljen na ugovor najdalje za desetak dana. Bit će to klasični profesionalni ugovor, kakav imaju i drugi naši igrači – izjavio nam je Bulat.

Na taj način je izbijen iz ruku argument "nevjernim Tomama", kojih ne manjka oko Šubićevca, a koji su tvrdili kako mladi reprezentativac neće potpisati ugovor s matičnim klubom, nego da će iz Šibenika odlepršati slobodan kao ptica, što u prijevodu znači da "narančasti" neće dobiti nikakvu odštetu u slučaju njegova transfera.

 

 

Maleš i Bulat nisu jedini igrači iz aktualnoga kadra koji će produljiti vjernost sa Šibenikom. Kako kaže Ivan Bulat, vrlo blizu potpisu novog ugovora je i kapetan Martin Vukorepa.

A što je s Rocom?

"Pod povećalom" je i status veznjaka Ivana Roce. Ponajviše zbog medijskih napisa po kojima je za njegove usluge bio zainteresiran splitski Hajduk. Činjenica je kako je posao oko potpisa novog ugovora između Šibenika i Roce u statusu quo.

– Mi smo Roci odavno ponudili novi ugovor, no on još uvijek čeka i razmišlja – istaknuo je sportski direktor Šibenika.

 

 

Kako ističe Bulat, na gornjem katu Šubićevca vodi se računa i o ostalim stanarima svlačionice.
– Itekako razmišljamo i o drugim igračima. I to ne od jučer ili danas, nego otprije dva-tri mjeseca. Međutim, trenutačno postoje neke stvari koje su primarne, a to je sada rezultat. Zato neke druge poslove i probleme nije potrebno potencirati – kazao je Bulat.

Uostalom, najbolji poslovi se najčešće najuspješnije sklapaju daleko od očiju javnosti...

18. travanj 2024 19:13