StoryEditor
Nogometsve objašnjeno

Navijači se vraćaju na Šubićevac: godišnjih ulaznica nema, evo tko i po kojim uvjetima može ući na stadion

Piše Šibenski.hr
20. srpnja 2021. - 20:06
Funcuti, najvjerniji navijači ŠibenikaNikša Stipaničev/Cropix

Zbog kašnjenja s postavljanjem novog, hibridnog travnjaka, Šibenik će nakon Osijeka gostovati i sljedeća tri kola. Ipak, dobra vijest je da će se tada, ne eksplodira li brojka zaraženih koronavirusom, navijači opet vratiti na svoj Šubićevac.

Tom prigodom, klub se na svojim stranicama te društvenim mrežama oglasio priopćenjem u kojem je pojašnjeno do u detalja tko i kako može ući na stadion. Od važnijih stvari svakako treba naglasiti da se u prodaju mogu pustiti ulaznice za puni kapacitet tribina, ali i da se zato godišnje ulaznice ove sezone neće moći kupiti.

"Sukladno Odluci Izvršnog odbora HNS-a, na temelju Odluke Stožera civilne zaštite RH od 18. lipnja 2021., sportska natjecanja i treninzi mogu se održavati samo bez gledatelja i uz strogo pridržavanje svih epidemioloških mjera. Točkom V. iste Odluke, definirana je iznimna mogućnost organizacije natjecanja uz prisustvo gledatelja ako se ispune posebni uvjeti. Prošlo je 267 dana od zadnje domaće utakmice koju smo odigrali pred svojim navijačima i zato smo izrazito sretni i veseli što možemo opet zajedno biti na tribini.

Svi prisutni na stadionu (gledatelji, tehničko i organizacijsko osoblje, momčadi i službene osobe) moraju posjedovati EU digitalnu COVID potvrdu.

Potvrdu mogu dobiti:

- cijepljena osoba ili osoba koja je preboljela Covid unutar 180 dana

- Osoba koja ima negativan PCR test (vrijedi 72 sata) ili brzi antigenski test (vrijedi 48 sati). Izuzetak su djeca do 12 godina kojima nije potrebna EU digitalna potvrda.

Godišnje ulaznice za sezonu 2021/2022 neće se prodavati, već će se za svaku utakmicu prodavati jednokratne personalizirane ulaznice.

Prema trenutnim Odlukama i epidemiološkim mjerama, HNK Šibenik omogućava pun kapacitet stadiona za sezonu 2021./22., uz uvjet da osoba ima:

1 .EU digitalna Covid potvrda (u tiskanom ili digitalnom obliku),

2. Važeći dokument s fotografijom (osobna iskaznica, putovnica, vozačka i sl.),

3. Personalizirana ulaznica.

Provjera EU digitalnih Covid potvrda obavljati će se ispred ulaznih barijera putem mobilne aplikacije CovidGO očitavanjem QR koda i usporedbom podataka s osobnog dokumenta.", priopćili su sa Šubićevca.

26. srpanj 2021 23:23