StoryEditorOCM
NogometMalo je vremena za odmor

Navijače najviše zanima hoće li Subašić moći na gol protiv Engleske: Glavno da smo prošli, sve drugo je nebitno

Piše F.V.
9. srpnja 2018. - 11:13

Opet produžeci i penali, i opet je junak pobjede bio Danijel Subašić. 
Ovaj put je bio i ozlijeđen. Pred kraj regularnog dijela susreta ozlijedio je načetu zadnju ložu, ali je stisnuo zube i branio do kraja. Spašavao je prvo u produžecima u nekoliko navrata, a onda i u ruskom ruletu udaraca s bijele točke. Nakon tri obranjena penala protiv Danske, Rusi mu nisu zabili dvaput. Smolovu je obranio, a Fernandes je iz respekta prema bivšem hajdukovcu promašio vrata.
No, prije polufinala protiv Engleske navijače najviše zanima hoće li Subašić moći stati na gol. Znat će se nakon magnetske rezonance.
- Osjetio sam ložu na zagrijavanju. Rekao sam već da sam stara raga, ha, ha. Stislo me i držalo. Međutim, glavno da smo prošli. Sve drugo je nebitno – rekao je Subašić.
- U polufinalu smo. Ponosan sam, sretan. Izgaramo za ovo, želimo što više napraviti. Hvala dragom Bogu što nam je vratio za trud, odricanja, odnos prema lopti...
A drama oko ozljede? Činilo se da ćeš morati iz igre?
- Rekao sam šefu: ‘Nemoj me vaditi, na meni gubiti zamjenu. Igrat ću i s jednom nogom!’ Zaslužili smo da prođemo dalje i bez penala – prepričao je vratar Monaca razgovor s Dalićem.
Prvi penal obranio si Smolovu, pročitao si ‘Panenku’?
- Znao sam da čovjek tako opali penal. Zna on još pucati i gore visoko. Nije mu uspjelo – pojasnio je Subašić.
Fernandes promašio od straha
Potom je Ferenandes promašio vrata.
- Promašuju od straha, ha, ha. Drugi put smo prošli na penale. No, to je lutrija. Nekad te sreća pomazi, nekad ne... – naglasio je Subašić.
Kad se cijeli susret sagleda smatra da je sve jasno.
- Bili smo bolji. Oni su išli na ho-ruk, duge lopte. No, i to je nogomet – kazao je Subašić.
U prvom dijelu bio si jedan od igrača s najvećim brojem dodira lopte?
- Bilo je mojih ispucavanja, možda i više nego što je trebalo u sredinu. No, akcija za gol je bila vrhunska. Krenula je od mene za Strinu, on za Perišića, poslije za Mandžukića i asistencija za Kramarića. Skinuli smo i taj uteg da gubimo na turnirima od domaćina – kazao je Subašić.
- Sreća prati hrabre, a mi smo bili i hrabri i bolji. Nisu imali ništa u 90 minuta. Frajer je zabio u rašlje s 25 metara pa ti pjevaj. Iza toga smo pokazali karakter.
Čeka vas Engleska?
- Treba se rekuperirati. Malo je vremena za odmor. Jednom u životu igraš polufinale Svjetskog prvenstva. Odlična su reprezentacija, čudo. Gledali smo ih, bili su mnogo superiorniji u četvrtfinalu od Švedske. Igraju u jako dobrim klubovima. Neće biti lako.
Tko tu kome manje odgovara po stilu igre koji je dosta drugačiji?
- Oni neka se nametnu ako hoće, za promjenu. Kada ti iza stane 11 igrača, kao što su nama radile Danska, Rusija, Island, reprezentacije koje ne gaje pas igru, nego na duge lopte, nabijanje, koje skaču, teško je to probiti. 
‘Potrošeni smo’
Kao da je nedostajalo snage da prelomite utakmicu?
- Potrošeni smo, ima momaka koji su odigrali i po 50 utakmica u sezoni, ali svi daju i zadnji atom snage. Barem još dvije utakmice neću u mirovinu ha, ha! - poručio je Subašić.
S druge strane prijeti Harry Kane, već je zabio šest golova?
- Igrao sam protiv njega kada smo ih (Monaco Tottenham, op.a.) lani dobili dvaput u Ligi prvaka (po 2:1, op.a.). Zabio mi je jednom iz penala. Vrhunski je napadač. Ali, imamo lijeka i za njega! Uživajmo još malo u ovome. Obradovali smo narod. 

19. travanj 2024 11:52