StoryEditorOCM
Nogometbod u gostima

Nastavlja se nevjerojatan niz Šibenika: Salomon golčinom u nadoknadi izvukao remi protiv Lokomotive, deveti ove sezone!

Piše Krešimir Gulin
7. listopada 2022. - 20:04

Šibenik je svoju jedinu ovosezonsku pobjedu ostvario protiv Lokomotive na Šubićevcu još u srpnju. Nadali su se Narančasti prekinuti post koji je trajao osam kola, ali nisu uspjeli. Upisali su i deveti remi u ovom prvenstvu, drugi u mandatu trenera Maria Cvitanovića. Na koncu, gosti mogu biti sretni jer su zabili u sudačkoj nadoknadi iz prvog i jedinog udarca u okvir gola Lokomotive.

Prvih četvrt sata na travnjaku se nije događalo ništa vrijedno spomena. A onda u 16. minuti stopostotna prigoda za Šibenik. Lijepu akciju su složili Vidović i Delić, potonji je odigrao ‘rolicu‘ Čopu na 8-9 metara, međutim iskusni napadač je iz sjajne pozicije šutirao pored gola. Jednostavno, dojma smo da takve situacije igrač renomea Duje Čopa mora pretvarati u pogodak. To više, ako se zna da Šibenik ove sezone teško stvara prave prilike. Upravo ta Čopova bio je i jedini udarac Narančastih prema vratima Lokomotive.

Doduše, ni domaćini nisu bili isuviše opsani po gol Šibenika. Imali su tek nekoliko udaraca koji su bili lakši trening za vratara Rogićevog kalibra. Pravu šansu Lokosi su dočekali tek u 45. minuti. Kulenović je izmakao pozornosti, inače dobre, obrane Šibenika i sa 6-7 metara udarcem glavom uzdrmao gredu.

Sve u svemu, bilo je to vrlo skromnih 45 minuta.

Na početku drugog poluvremena Lokomotiva je još jače stisnula obruč pred vratima Šibenika, koji je vrlo teško organizirano izlazio iz svoje polovice. Taj pritisak izrodio je dobru šansu Kulenovića u 57. minuti, no istaknuo se Rogić lijepom obranom.

Međutim, ni Rogić koji je često spašavao Šibenik ove sezone bio je nemoćan u 68. minuti. Grubo je pogriješio stoper Perić koji je u čistoj situaciji dao loptu u noge Mariću, ovaj je brzo odigrao okomicu za Tucija koji se sjurio u kazneni prostor Narančastih i zabio u Rogićev bliži kut.

Tračak nade u preokret Šibeniku se ukazao u 75. minuti, kada je Mate Maleš dobio drugi žuti karton zbog starta nad Čopom. Dvije minute kasnije gosti su dočekali svoju tek drugu šansu na utakmici. Marasović je lijepo primirio loptu u kaznenom prostoru, no obrana Lokomotive blokirala je u presudnom trenutku.

I kada se činilo da će bodovi put Kajzerice, Šibenčane je u prvoj minuti sudačke nadoknade poraza spasio Austrijanac Salomon svojim prvim golom u HNL-u. Austrijančev prvijenac bio je baš- eurogol. Salomon je odapeo s oko 25 metara i od grede pogodio mrežu ni krivog ni dužnog Šubarića, koji je ostao bez ijedne obrane u ovoj utakmici.

image
Marko Todorov/Cropix

ZAGREB- Stadion u Kranjčevićevoj. Sudac: Patrik Kolarić (Čakovec) -7. Strijelci: 1:0 Tuci (68.), 1:1 Salomon (90+1). Crveni karton: Maleš (Lokomotiva)- u 75. minuti, drugi žuti. Najbolji igrač: Patrick Salomon (Šibenik).

Lokomotiva (4-2-3-1): Šubarić (5,5)- Cipetić (6), Mersinaj (6), de Haas (6,5), Pivarić (6)- Maleš (5), Marić (6,5)- Aliyu (5,5) (od 84. Tomečak -), Vasilj (5,5) (od 84. Groznica -), Goričan (5,5) (od 64. Tuci 7)- Kulenović (5,5) (od 78. Bubanja -).

Šibenik (4-2-3-1): Rogić (6)- Mesa (6) (od 81. Burgui -), Perić (5), M. Matić (6), Kvesić (6)- Salomon (7), Rak (5,5) (od 69. B. Matić -)- Kreković (5,5) (od 60. Špeljak -), Vidović (5,5) (od 60. Marasović -), Čop (5)- Delić (5,5).

image
Marko Todorov/Cropix
image
Marko Todorov/Cropix
image
Marko Todorov/Cropix
image
Marko Todorov/Cropix
image
Marko Todorov/Cropix
image
Marko Todorov/Cropix
image
Marko Todorov/Cropix
image
Marko Todorov/Cropix
image
Marko Todorov/Cropix
image

X

Marko Todorov/Cropix
19. travanj 2024 09:15