StoryEditorOCM
Nogometveliki dužnici

‘Idemo isprati gorak okus iz prošlog dvoboja‘: Šibenik gostuje kod Dragovoljca, pomilovani Batarelo neće igrati

Piše Krešimir Gulin
21. travnja 2022. - 13:05

Pobjeda u prošlom kolu nad Slaven Belupom (2:1), koja je stigla nakon pet poraza u nizu, nogometašima Šibenika bila je poput respiratora za teškog plućnog bolesnika:

- Istina, nakon tog uspjeha se lakše diše. Vidjelo se to u proteklih sedam dana na treningu. Dobro smo radili, u odličnoj atmosferi. Kao da smo skinuli ogroman teret koji smo nosili na leđima. Vjerujem kako ćeu posljednjih pet kola Šibenik pružati sve bolje izvedbe- kazao je Mirko Hrgović, pomoćni trener Narančastih, uoči gostovanja kod Hrvatskog dragovoljca u petak.

Šibenik trenutačno ima čak 14 bodova prednosti nad 'dragovoljcima'. Narančasti matematički nisu još osigurali opstanak, premda bi sve osim ispadanja Zagrepčana bilo u sferi znanstvene fantastike:

- Tako kaže matematika, ali premalo je utakmica do kraja i naša prednost objektivno je nedostižna. No, napravit ćemo sve da već u petak razriješimo i tu teoretsku nedoumicu- veli Hrgović.

Šibenik u Kranjčevićevoj ima još jedan zadatak, a to je da se revanširaju HD- u za 'nokaut' (0:5) koji su doživjeli na Šubićevcu na početku proljetnog dijela prvenstva, a koji je bio okidač za sve turbulencije koje su se događale u minula dva mjeseca u šibenskom prvoligašu:

- Točno je to, HD nam je veliki dužnik. Imamo obvezu da isperemo gorak okus koji nam je ostavio taj težak poraz- govori prvi suradnik Deana Računice.

Šef stručnog stožera Narančastih nakon pobjede nad Slavenom najavio je kako će u preostalih pet kola prigodu dobiti igrači koji su imali manju minutažu, ali i da će utakmice do kraja sezone poslužiti i kao filter za iduću:

- Ako je trener tako kazao, onda će tako i biti. Međutim, svaki trening je filter na kojem se svaki igrač može pokazati. Onaj tko se dokaže svakako će dobiti prigodu i na utakmicama- rekao je Hrgović.

Nedvobjeno, filter je već prošao 20- godišnji veznjak Ivica Vidović, koji se ustalio u početnoj postavi, a protiv Slavena je postigao i prvijenac u 1. HNL:

- Lijep je osjećaj zabiti svoj prvi gol u 1.HNL i u dresu Šibenika, ali još draže mi je štosmo napokon pobijedili. Nadam se da ćemo tako nastaviti i dalje. Pirgodu za nastavak niza imamo već protiv Dragovoljca. Svjesni smo da nam je sve krenulo nizbrdo nakon teškog poraza protiv njih. Napravit ćemo sve da se iskupimo u Kranjčevićevoj, no treba znati da je HD ozbiljna ekipa- govori Vidović.

Taj mladić je na Šubićevcu na posudbi iz Dinama:

- Zadovoljan sam u Šibeniku. Sretan sam što sam počeo više igrati, to mi je najvažnije u ovom trenutku. Pitate me za eventualni ostanak i naredne sezone? Do ljeta sam sigurno u Šibeniku, a poslije ćemo vidjeti- istaknuo je rođeni Livnjak.

Mir na Šubićevac kao da je donio i dolazak iz SAD-a većinskog vlasnika Marina Jurića. Da stvari ne treba uvijek prelamati preko koljena govori i Jurićev mudar potez da pomiluje vrijednog stopera Ivicu Batarela, koji je prokazan kao Pedro za već spomenuti poraz od HD-a, ali i zbog dva kaznena udarca koja je skrivio kontra Hajduka na Šubićevcu u porazu (1:3).

-Obavili smo razgovor s gazdom koji je došao iz Amerike i na želju stručnog stožera Batarelo je priključen treninzima prve momčadi nakon dva mjeseca. Budući da je izbivao dugo vremena, Batarelo neće konkurirati za ovu utakmicu. Jednako kao i Bačelić- Grgić i Jakoliš, koji su, za sada, suspendirani- otkrio je pomoćni trener Šibenika.

U trenažni proces se poslije ozljede vratio i Sahiti, dok je van stroja i dalje mladi reprezentativac Rak. Španjolac Burgui, koji nije odigrao ni minute za Šibenik, još uvijek je na rehabilitaciji.

Budući da je Računica manje- više standardizirao momčad, očekuje se da protiv Dragovoljca istrči istih 11 kao i kontra Slavena.

Vjerojatni sastav Šibenika (4-3-3): Rogić- Šimunović, Perić, Bilić, Mina- Vidović, Mesa, Ćurić- Grezda, Delić, Marin.

Utakmica Hrvatski dragovoljac- Šibenik igra se u petak u 18 sati. Sudac je Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca.

 

19. travanj 2024 06:36