StoryEditorOCM
NogometNa šubićevcu optimisti

Narančasti protiv Istre žele tri boda: ‘Normalno je da Šibenik pobjeđuje takve ekipe‘

Piše Krešimir Gulin
11. kolovoza 2022. - 14:32

Nogometašima Šibenika konačno na megdan stiže jedna ekipa s kojom imaju pozitivan niz. Naime, Narančasti su svladali pulsku Istru čak pet puta za redom, od čega u sve četiri utakmice prošle sezone.

Jednu od glavnih uloga u tim lanjskim susretima imao je Ivan Delić koji je svojoj bivšoj momčadi utrpao čak pet golova:

- Mislim da Šibenik više ne bi trebao biti 'crna mačka' Puljanima. Držim da bi trebalo postati normalno da Šibenik pobjeđuje ekipe poput Istre, Gorice ili Belupa. Jako mi je žao što nismo slavili ove sezone protiv Gorice i Slavena, takve prilike ne bismo smjetli propuštati- samouvjeren je Delić, koji je se polako vraća u natjecateljski ritam nakon što je zbog bolesti i ozljede propustio cijele pripreme.

Vjerojatno će njegovim povratkom proraditi i šibenski napad, koji je u četiri ovosezonske utakmice zabio samo dva gola- i to oba Lokomotivi što je bilo dovoljno za jedino slavlje na Šubićevcu ovog ljeta:

- Držim kako ove sezone u momčadi imamo dosta dobrih napadača i kako golova neće manjkati- optimist je Delić.

I Šibenski navijači nadaju se kako će biti golova u protivničkim mrežama, po mogućnosti već u petak kontra Istre:

- Nakon pozitivnog rezultata iz Koprivnice u miru i tišini smo se spremali za Istru. Reako bih da su na početku sezone Puljane svi olako i prerano otpisali. Međutim, u zadnjoj utakmici u kojoj su svladali Osijek pokazali su zavidnu kvalitetu. Polako se ekipiraju i imaju niz dobrih igrača poput Bakrara, Ercega ili Petkovića. Neće nam biti nimalo lako, ali svi želimo tri boda. Na početku sezone smo rekli da moramo biti čvrsti na Šubićevcu, vjerujem da će tako biti i s Istrom- rekao je Mario Rac, pomoćni trener Šibenika.

On je istaknuo kako su svi igrači spremni, osim ozlijeđenog Pajića:

- Poslije zadnjeg treninga ćemo još odlučiti o početnom sastavu. Možda zbog brzine pulskih napadača bude i nekih promjena u našoj obrani. No, u svakom slučaju neće biti puno promjena u odnosu na ekipu koja je igrala u Koprivnici- zaključio je Rac.

Utakmica Šibenik- Istra 1961 igra se u petak u 20 sati. Sudac je Ante Čuljak iz Zagreba.

20. travanj 2024 05:28