StoryEditorOCM
Nogometuspješna premijera

Narančasti pokazali da imaju jake adute za brzi povratak u elitu. Evo što posebno veseli trenera Carevića

Piše Davor Trutin/SN
14. kolovoza 2023. - 11:39

Nova drugoligaška premijera na solidno ispunjenim tribinama Šubićevca bila je više nego uspješna za Šibenčane. Uvjerljiv trijumf začinjen dopadljivom igrom, dekor, cjelovita atmosfera oraspoložilo je domaće navijače, koji su proteklih mjeseci doživljavali samo pljuske, poraze...

Novi, redizajnirani Šibenik iznenadio je sve, vjerojatno i same njih jer su ova posve nova momčad i njeni dometi, poglavito na samom startu  bili velika nepoznanica. Osim toga protivnik je bio Vukovar 1991, momčad koju upravo uz Narančaste mnogi vide kao glavne kandidate za promociju.

image

Sjajna atmosfera na prvoj drugoligaškoj utakmici Šibenika

Niksa Stipanicev/Cropix

Ali, Šibenik je bio toliko bolji da je u zraku zapravo ostala mala dvojba je li Šibenik već sada toliko dobar, ili je nešto drugo posrijedi. Novi, ambiciozni trener Mario Carević posložio je momčad u 3-4-2-1 formaciju, s visoko podignutim wing backovima, s čestim pritiskom na loptu, a na prvu se vidi namjera da se od vratara Đakovića izlazi u fazu napada kroz pas igru.

Poslije prošle sezone u kojoj je momčad konstantno bila u defanzivi, u "čeki" sada je Šibenik taj koji se želi nametnuti, voditi glavnu riječ na terenu, ustvari biti "gazda" na svom terenu. Istina, to je druga liga ali...Naravno, nije to savršenstvo, baš toliko umiranje u ljepoti što se od posve nove momčadi i ne očekuje, i vidi se da još tu fali "začina" u vidu zadnjeg pasa, malo jednostavnijih rješenja ili još okomitijeg napada.

Ali, glavne smjernice su vidljive, uz popriličnu dozu agresivnosti, želje, volje svega onoga što je nedostajalo u prošloj 1.HNL oproštajnoj sezoni. Za lijepu šibensku večer pobrinuli su se i strijelci atraktivnih golova i udaraca, posebice raspoloženi Josip Majić i Carlos Torres. Publika je dugotrajnim pljeskom pozdravila igrače, u Šibenikovoj svlačionici poslije dugo vremena zaorila se i pobjednička pjesma.

- Ma, što reći, iznimno sam zadovoljan ovom našom premijerom. S pobjedom naravno, ali i s našom igrom, atmosferom, ma sve je bilo lijepo, i teren, navijanje, prava nogometna atmosfera začinjena ovom pobjedom koja nam puno znači na startu ove sezone - nije skrivao oduševljenje Mario Carević.

image

 Josip Majić bio je najbolji igrač Šibenika

Nikša Stipaničev/Cropix

Makaranin međutim spušta balun:

- Ne smijemo sada ući u neko pretjerano samo zadovoljstvo, ne daj bože euforiju. Lijepo je pobijediti tako kvalitetnog suparnika, ali ovo je tek prvo kolo. Čeka nas dugo putovanje, svaka utakmica u ovoj ligi je 50-50, i treba vidjeti kako ćemo reagirati na lošijem travnjaku, kada te suparnik stisne agresivno. No, momci su pokazali svoju kvalitetu, koja nije sporna, ali kada imate skroz novu momčad, treba vremena da se sve to posloži. Mi smo sklepali momčad gotovo od nule, svaki dan bi na trenng došao jedan, dva nova igrača, neki još nisu posve spremni. I, pred nama je puno posla dok dođemo tamo gdje želimo doći - ističe Carević.

Osim s napadom koji je procurio u nastavku Carevića posebno veseli i sljedeće.

- Pokazali smo stabilnost u obrani, nismo gotovo ništa dali Vukovaru koji ima odličnu momčad i pojedince. Ne znam jesu li imali neku čistu šansu. Ali, ovo su opasne utakmice, uvijek ti se može zalomiti neki gol iz prekida, iz greške. Međutim, nismo to dozvolili i zasluženo smo upisali važne bodove. Kažete da smo bili agresivni, borbeni. Ali, to je za mene nešto normalno, sve moje momčadi moraju takve biti. Ali, ne na način da pola sata "ludujemo", trčimo do besvijesti pa poslije padnemo, i pustimo suparniku da te izdominira. Mi smo imali i srce ali i glavu stalno, i to me veseli.

image

 Ivan Božić morao je izaći zbog ozljede

Nikša Stipaničev/Cropix

Ono što nije dobro u ovoj premijeri su ozljede Kristijana Pavičića i Ivana Božića. Prvi je morao izvan igre već nakon par minuta, Kolega ga je dobro zamijenio, a Božić je dobio udarac i hematom i također je morao izaći. Još se ne zna težina njihovih ozljeda, a Carević je opet ponovio u "barićevskom" stilu da mu trebaju još dodatne opcije, širina na bekovskim pozicijama. Prijelazni rok još traje, sve je u igri...

 

07. rujan 2024 16:33