StoryEditorOCM
NogometŠIBENČANI U SESVETAMA

Narančasti love 'crnu mačku'! Protiv subotnjeg protivnika u pet utakmica u gostima nisu došli do bodova, razlog je dosta bizaran...

17. studenog 2017. - 20:17

Na Šubićevcu se gotovo svaka dva tjedna neka utakmica proglašava "prekretnicom". Iznimka nije ni predstojeće gostovanje u Sesvetama, iako je domaćin dosad bio "crna mačka" kod svih šibenskih gostovanja u zagrebačkom predgrađu. Riječ "prekretnica" spominje se ponajviše zbog pomalo sramežljivo iskazane želje da Šibenčani, poslije bijega s dna, pohrle prema gornjem dijelu ljestvice. Makar, rezultat s "davljenikom" Kustošijom to ne sugerira, ohrabrujuća je bila igra momčadi Borimira Perkovića prošle subote. Još se priča o tome kako Šibenik davno nije imao toliko dobro izrađenih prilika.

Kod trenera Šibenika Borimira Perkovića lako je uočiti sretan spoj opreza i optimizma. Tako je i pred današnju utakmicu.
- Druga liga je takva da se svako gostovanje može nazvati neugodnim, teškim. Vremenske neprilike i bura nisu nas omele u namjeri da odradimo dobar posao na treninzima. Signali koje su mi igrači slali bili su dobri. Atmosfera u svlačionici je odlična. Ako bismo se vodili po tome, u Sesvetama nas čeka dobra utakmica. U Zagreb idemo sa željom da se pokažemo u dobrom svjetlu i - pobijedimo. Istina, naš protivnik je u dobroj formi. Imaju, kao i mi, dvije pobjede zaredom. U posljednjem su kolu slavili u gostima kod vodeće momčadi lige, druge momčadi Dinama - oprezan je Perković.

O tome kako je Perković zadovoljan igrom prikazanom protiv Kustošije neizravno govori i njegova dvojba oko početnog sastava u Sesvetama. Velika je vjerojatnost da će trener "narančastih" susret početi u istoj formaciji kojom je završio utakmicu protiv Kustošije. Bolje rečeno, sastavom u kojemu Luka Celić igra "lažnu devetku" umjesto tipičnog napadača Marka Brekala. Nije teško razumjeti nakanu da s Celićem na novoj poziciji Perković, zapravo, želi što više zadržati loptu na protivničkoj polovici, te tako olakšati posao svojoj obrani i veznom redu.
- To je i način da lakše neutraliziramo njihov vezni red, koji je među najboljima u Drugoj ligi - potencirao je trener Šibenika.

Sa suparničkim veznjacima će, dakako, posebno ratovati neustrašivi Ivan Roca, zadnji vezni koji se poslije kraće krize vratio u punu formu.
- U pozitivnom smo nizu. Protiv Hajduka i Kustošije stigli smo do punog plijena. Primaknuli smo se gornjem dijelu tablice. U skladu s time ćemo se i postaviti u Sesvetama. Naravno, uz potrebnu dozu opreza. I ove su sezone Sesvećani među najboljim momčadima lige. Imaju dobre individualce. No, kao što je trener kazao, među igračima vlada dobra atmosfera, optimizam. Željni smo igre, pobjeda i bodova, ali smo svjesni da nam neće biti jednostavno doći do toga.

Posljednji porazi na njihovom travnjaku i dalje nam "zvone" u ušima. Tamo u zadnjih pet utakmica nismo došli do bodova. Očito, ne leži nam tamošnji vrlo uzak teren. Pravo je vrijeme da taj negativan niz zaustavimo. Da se podignute glave vratimo u Šibenik. S pozitivnim ishodom u Sesvetama ćemo lakše odigrati i posljednje dvije utakmice ove jeseni, protiv Dinama i Varaždina - kazao je u najavi utakmice Ivan Roca.

Dvojbeno je hoće li u Sesvetama zaigrati kapetan Martin Vukorepa. Ako se u zadnji trenutak ustanovi da ne može, vjerojatno će ga zamijeniti borbeni Osječanin Robert Ćosić.

U Sesvetama se Šibenčani nadaju i navijačkoj potpori. Zgodno se poklopilo da ovog vikenda u Zagrebu gostuju i košarkaši i nogometaši Šibenika. No, gotovo je sigurno da će dio Funcuta samo projuriti kroz hrvatsku prijestolnicu na putu prema Vukovaru, koji je šibenskim navijačima 18. studenoga već godinama neizbježna odrednica.
Vjerojatni sastav Šibenika: Žitnjak, Pecolaj, Vukorepa, Šare, Musa - Roca, Bulat - Fuštin, Alispahić, Okechukwu - Celić (Brekalo).
Utakmica Sesvete- Šibenik počinje u 13,30 sati, na sesvetskom igralištu sv. Josipa Radnika.

20. travanj 2024 16:01